Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Odmor u Kotoru

Crnogorski dragulj

Kotor u Crnoj Gori je meta mnogih turista koji cijene staru  arhitekturu. Kotor pruža pogled na unikatne tvorevine baroknog stila i crkve koje se tamo nalaze još od 14. vijeka. Prednost Kotora je ta što je lociran na prirodnom fjordu u zalivu Boke Kotorske, koja je proglašena jednom od najljepših u svijetu.

Arheolozi vjeruju da je Kotor nastao na ruinama starog grada, dok lokalci vjeruju legendi u kojoj je vila Kralju Stefanu rekla da ne pravi grad na brdima već blizu obale. Neko vjeruje i da je Kotor nastao poslije završene misije Jazona i Argonauta koji su vratili zlatno runo. Suvišno je reći, ali Kotor ima zanimljivu istoriju koja datira još iz vremena prije Hrista kada su došli prvi doseljenici, kojima su prethodili Iliri pa Rimljani koji su vladali preko 650 godina.

Kotor - istorijski grad

Glavne atrakcije u Kotoru su katedrala Svetog Tripuna, Pomorski muzej, predivne crkve Svetog Nikole, Svetog Luke, Gospe od zdravlja i Kotorska tvrđava. Savjetuje se unajmljivanje turističkog vodiča koji će pomoći u snalaženju jer su ulice u Kotoru nalik lavirintu. Takođe, postoje lokalci koje iznajmljuju svoje brodove, pa je i ovo dobar način da se vide sve ljepote Boke Kotorske. Lokalci odlično poznaju engleski, italijanski i ruski i uvijek su voljni pomoći.

Hotela ima mnogo, pa se, u zavisnosti od prohtjeva posjetioca, mogu birati moderniji koji pružaju različite usluge, do skromnijih koji su više tradicionalniji, a koji rado spremaju domaću tradicionalnu kuhinju i vina.

Restorana postoji mnogo, što na plaži, što u unutrašnjosti. Hrana je različita pa se mogu naći pice, nekoliko vrsta tjestenina, morske hrane i mnoštvo drugih delicija. Za turiste koji se dolaze samo sa rancem najbolji način ishrane je na gradskim pijacama, pogotovo subotom kada se mogu naći različite vrste hrane po odličnim cijenama. Odmor u Kotoru se može provesti na mnogo načina, bilo to kupanje i odmaranje na plaži ili obilazak njegovih aktrakcija.

Slične objave:

Off 

February 1, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top