Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kako doći do Crne Gore

Sredstva prevoza i povezanost linija

Ako putujete u Crnu Goru, postoji nekoliko saobraćajnih puteva koje možete odabrati. Ova zemlja je odlično povezana drumskim, željezničkim, pomorskim i avionskim saobraćajem sa zemljama u okruženju. Kako se sve veći broj turista pita kako doći do Crne Gore, zbog procvata turizma u ovoj zemlji otkako je postala nezavisna, značajna ulaganja se vrše u njenu infrastrukturu kako bi se omogućio što brži, raznovrsniji i sigurniji dolazak u Crnu Goru.

Crna Gora posjeduje dva aerodroma, jedan u Podgorici i drugi u Tivtu. Na oba aerodroma u toku turističke sezone dnevno sleće nekoliko stotina aviona iz svih većih gradova Evrope i svijeta. Aerodrom Podgorica udaljen je 11 km od crnogorskog glavnog grada. Svakodnevno se odvijaju letovi za Beograd i sve veće evropske gradove, a u toku sezone i za mnoge važne destinacije u svijetu.  Aerodrom Tivat je bolji izbor za turiste koji ciljaju crnogorsko primorje. Udaljen je 20 km od Budve koja važi za glavnu turističku metropolu, kao i 10 km od Kotora.

Pored toga, ako želite uporedo sa Crnom Gorom posjetiti i Dubrovnik u Hrvatskoj, u Dubrovniku se nalazi aerodrom Čilipi, koji je od Herceg Novog u Crnoj Gori udaljen samo 25 km.

Posjetite Crnu Goru

Glavna crnogorska pomorska luka je Bar, u koju dnevno uplovi veliki broj internacionalnih i  jadranskih putničkih linija. Pored Bara, u Crnoj Gori postoje luke Kotor i Zelenika. Luka Kotor i luka Zelenika, nalaze se u zalivu Boke Kotorske, te je izuzetno popularna zbog blizine Starog grada Kotora, koji je izuzetno turistički privlačan. Takođe, U Crnoj Gori postoji veći broj marina koje primaju samo jahte svih veličina, a to su: Ulcinj, Budva, Tivat, Kotor, Zelenika, Herceg Novi.

Ako želite da putujete vozom, crnogorska željeznica koja spaja Beograd i Bar povezana je na >evropsku željeznicku mrezu, te su tako veći gradovi Crne Gore povezani sa mnogim evropskim metropolama.

Za ulaz u Crnu Goru nisu potrebne vize.

Slične objave:

Off 

December 14, 2012 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top