Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Turizam Crne Gore u kratkim crtama

Posjetite dragulj južne Evrope

Crna Gora je država sa oko 400 000 stanovnika. Vrlo ju je lako pronaći jer se nalazi južnije od Srbije, odmah preko puta donjeg dijela italijanske čizme i ima izlaz na Jadransko more.

Od 2011. godine u Crnu Goru su počeli investirati norveški i azijski posjetioci. Nekretnine su procvjetale za skoro 50 procenata od kada je „Lehman Brothers“ banka propala u Americi, a oni su imali skoro 30 procenata udjela. Crna Gora je jako popularna za Poljake, Holanđane, Srbe, Ruse i turiste iz Irske. Ima tri jako popularna grada, a to su: Herceg Novi, Kotor i Budva. Turistima iz Rusije Budva je jako privlačna, pa osim domaćeg jezika često se može čuti i ruski.

Posjeta Crnoj Gori

Crna Gora ima veoma nisku stopu kriminala, a lokalci kažu da je to zato što je malo stanovništva i mnogi ne žele da ih drugi tračaju. Ova država ima jako mnogo predivnih restorana koji prave najukusniju hranu koja se može poželjeti, a sve to po jako pristupačnoj cijeni. Može se reći da je Crna Gora skriveni dragulj.

Prijateljski nastrojeno stanovništvo, predivna priroda, odlična klima, dobri restorani, mirna i kristalno čista voda savršena za plivanje, pravoslavne crkve koje datiraju od 15. do 19. vijeka plijene poglede turista već godinama. Ova zemlja ima dosta toga da ponudi čak i onim najzahtjevnijim turistima.

Okruženje je prioritet Crnogorske vlade jer je njihova broj jedan industrija turizam, a i većina poslova je povezana sa njim. Postoji ogroman potencijal za turizam ako se marketing uzme dovoljno ozbiljno. Sa obzirom na svoju ljepotu i blizinu Evrope i Rusije kao i niske cijene ova država ima zapanjujući potencijal.

Ovo je turizam Crne Gore u kratkim crtama, a najbolje bi bilo da sami otkrijete šta sve ova predivna zemlja pruža. Nešto na šta je svaki Crnogorac ponosan je najviša planina Lovćen koja je i ujedno mauzolej najpoznatijeg vladara Petra Petrovića Njegoša.

Slične objave:

Off 

April 19, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top