Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Vjenčanje u Crnoj Gori

Neka najsretniji dan bude proveden u Crnoj Gori

Crna Gora je manja zemlja, sa oko 650 000 stanovnika, koja je locirana u jugoistočnoj Evropi. Nalazi se na obali Jadranskog mora i graniči sa Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom, Srbijom i Albanijom.

Crna Gora je bila dio Jugoslavije do 1992. godine kada se Jugoslavija raspala, te je poslije bila ujedinjena sa Srbijom da bi se 2006. godine odvojila od Srbije i stekla nezavisnost. Crna Gora možda jeste mala, ali ona ima apsolutno predivne gradove i mjesta za vjenčanja. Mnoga od ovih mjesta se nalaze na obalama Jadranskog mora i kod Nacionalnog parka Durmitor koji se nalazi u unutrašnjosti države i svojim izgledom ostavlja bez daha.

Vjenčanje na plaži

Kotor je stari srednjovijekovni grad koji se nalazi na obali Kotorskog zaliva, poznat po imenu Boka Kotorska. Zaštićen je UNESCO-om, a nalazi se na „korak“ od planine Lovćen. Kotor je jako lijep grad koji se sastoji od mnogobrojnih uličica koje formiraju lavirint i trgove na kojima se mogu naći restorani, kafići i različiti šopovi. Imati vjenčanje u Kotoru je jako ostvariv san, ali ukoliko se ne želi imati vjenčanje među zidinama ovog grada, ceremonija se uvijek može održati na brodu u Boki Kotorskoj.

Perast je jednako dobar izbor lokacije vjenčanja i isto se nalazi u Boki Kotorskoj, ali nekoliko kilometara sjeverozapadno od Kotora. Dva ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpelja se nalaze odmah do Perasta. Oba ostrva imaju crkve i mnogi ih opisuju kao muž i žena koji se nikad neće razdvojiti. Tako da je to savršeno mjesto za vjenčanje u Crnoj Gori.

Užurbani grad Budva isto leži na obalama Jadranskog mora, i možda jeste mali, ali ima nekoliko restorana koji bi bili idealni za ceremoniju. Izvan starog grada i u sklopu obale nalaze se mnogi hoteli koji imaju veće sale restorana i koji imaju sopstvene privatne plaže koje su idealne za vjenčanje.

Crna Gora je sasvim prihvatljiva zemlja što se tiče cijena vezanih za vjenčanja. Zemlja nema svoju valutu pa koristi euro, iako još uvijek nije članica Evropske Unije.

Goste na vjenčanje nije teško pozvati jer ovdje postoji nekoliko aerodroma koji se nalaze u Crnoj Gori i izvan nje do kojih je vrlo lako doći. Kao alternativni način dolaska u Crnu Goru, može se iskoristiti i aerodrom u Dubrovniku koji je jako blizu granice Crne Gore.

Ukoliko se planira vjenčanje, neka se i ova zemlja uzme u obzir, jer je jako pristupačna i ima očaravajuću ljepotu.

Slične objave:

Off 

March 15, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top