Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Plava špilja u Crnoj Gori

Uživajte u prirodnim atrakcijama i plavom moru

Crna Gora postaje, a i postala je prava turistička atrakcija. Turisti u nju dolaze već godinama i uvijek se iznova vraćaju. Zašto se vraćaju? Crna Gora je jako bogata kulturnim i istorijskim naslijeđem, prirodom i prirodnim atrakcijama kao i plavim, čistim morem. Jedne od prirodnih atrakcija koje Crna Gora ima i koje privlače turiste su i pećine. Sve su one posebne na svoj način, ali nijedna nije poznata kao Plava špilja, još znana kao i Modra špilja. Omiljena turistička atrakcija koju posjeti na stotine turista dnevno. Savjetuje se da ju je najbolje posjetiti od jutra pa do podneva, jer baš u to vrijeme od sunca se dobija vizuelni efekat zbog kojeg je svi i posjećuju.

Prekrasna pećina

Plava špilja u Crnoj Gori se nalazi blizu Herceg Novog, a smještena je između uvale Zlatna luka i rta Mokra gora. Udaljena od Herceg Novog 10 km, do nje se može doći jedino brodom. Postoje dva ulaza u pećinu, jedan je manji i preko njega se u špilju može ući jedino manjim čamcem sa veslima, ili se može doplivati u nju. Prvi otvor nema nikakve veze sa bojom špilje i napravljen je umjetno. Dok se drugi nalazi ispod nivoa mora i taj drugi je zaslužan za popularnost špilje. Naime, kroz otvor koji je ispod nivoa mora ulaze sunčeve zrake koje refleksijom od bijelo dno daju špilji i vodi nestvarno plavu boju. Unutrašnjost špilje je sa vodom visine oko 9 metara, a kako voda nije pretjerano duboka moguće je i roniti po pećini. Dolazak do špilje isključivo organizuju turističke agencije, pa je potrebno raspitati se u nekoj od njih i dogovoriti obilazak.

Postoji nekoliko legendi o ovoj špilji, a jedna od njih je i da su se u njoj gusari krili. Prilikom posjeta Crnoj Gori savjetuje se da se ova špilja obavezno posjeti, jer se nigdje u svijetu ne može vidjeti tako nestvarno plava boja mora.

Slične objave:

Off 

June 14, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top