Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Turističke destinacije u Crnoj Gori

Ljepote istorijske države

Crna Gora je država koja ima istorijske ali i moderne institucije koje će znatiželjnim turistima dati sliku kakva je Crna Gora bila prije, kakva je sada i kakva će biti u budućnosti. Turističke destinacije u Crnoj Gori su veoma posjećene, a za neke koji nikad nisu bili tamo evo nekoliko mjesta koja Crnoj Gori daju posebnu čar.

Turisti koji prvi put dolaze u Crnu Goru, trebali bi posjetiti manastir Ostrog. Izled i mjesto manastira je zapanjujuće, pa se mnogi turisti pitaju da li je ovo stvarno napravila ruka čovjeka. Naime, manastir se nalazi u velikoj stijeni iznad doline Bjelopavlić. Osnovao ga je mitropolit Vasilije u 17. vijeku. U manastiru se nalaze dvije crkve, a i ljudi različitih vjera ga posjećuju konstantno, pa upravo zato on predstavlja jedno od najposjećenijih mjesta u Crnoj Gori.

Boka Kotorska

Boka Kotorska je popularna turistička destinacija u Crnoj Gori i smatra se jednom od najljepših zaliva u svijetu. Oko Boke Kotorske nalazi se i 7 ostrva, a okolni putevi je spajaju sa ostalim gradovima koji su unikatni i svaki ima svoju posebnu priču.

Planina Lovćen se nalazi u jugozapadnom dijelu države i proteže se do Jadranskog mora. Za Crnogorce ona predstavlja simbol države i nacionalnog identiteta. Lovćen je ustvari nacionalni park, a na najvišem vrhu se nalazi mauzolej Petra Petrovića Njegoša koji je bio pjesnik, filozof i vladar Crne Gore.

Vjeruje se da je Ada Bojana nastala, tako što se između dva ostrva nasukao brod „Merito“ na koji se taložio riječni nanos, da bi nastao strud pa zatim i ostrvo. Ostrvo je u obliku trougla, a jedna strana se nalazi u Jadranskom moru. Pjeskovita plaža dugačka 3km predstavlja raj za vodene sportove, a ujedno i privlači turiste iz cijelog svijeta.

Postoji još mnogo mjesta koja su vrijedna pažnje jednog turiste kao na primjer Skadarsko jezero, koje je najveće na Balkanu, nacionalni parkovi i rijeka Tara koja je jedna od najdužih u svijetu.

Slične objave:

Off 

January 18, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top