Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Šta posjetiti u Crnoj Gori ovog ljeta?

Posjetite najzanimljivije destinacije u Crnoj Gori

Crna Gora pruža dosta toga jednom turisti. Od avanturističkih aktivnosti kao što je planinarenje i vožnja kajakom do malo opuštenijeg zadovoljstva kao što je sunčanje na plaži ili istraživanje srednjovijekovnih gradova.  Najbolja stvar u vezi Crne Gore je što se turisti mogu odmarati na plaži, a već sljedeći minut mogu šetati po planini. Evo šta posjetiti u Crnoj Gori ovog ljeta:

1. Odmaranje na Budvanskoj rivijeri. Budvanska rivijera ima oko 35 km plaža i prekrasnih planinskih uvala. Ona je idealno mjesto za upijati sunce preko ljetnih mjeseci. Plivanje u svjetlucavoj vodi plavog Jadrana i uživanje u pogledu na ostrvo Sveti Stefan koje je privatno vlasništvo i odmaralište poznatih.

Skadarko jezero - popularna destinacija u Crnoj Gori

2. Krstarenje Bokom Kotorskom. Prokrstarite vodama najjužnijeg fjorda Evrope do vještačkog ostrva Gospa od Škrpjela koji na sebi ima crkvu u čast Bogorodice. Legenda kaže da su pomorci pronašli sliku Djevice Marije 1452. godine i stavili na stjenu poslije uspješne plovidbe, a sa vremenom je oformljeno ostrvo.

3. Planinarenje. Sunčanje na plaži ponekad može biti malo zamorno, pa za sve one koji to stvarno proživljavaju preporučuje se šetnja prema Vrmcu koji je nastavak planine Lovćen. Dok se planinari ovom turom, turista će vidjeti spektakularne pejzaže i očaravajući pogled na zaliv i Jadransko more.

4. Posjeta Kotoru. Cijeli stari grad Kotor, zajedno sa utvrđenjima i zalivom zaštićen je UNESCO-m. Ono što čini ovaj grad tako posebnim je prirodna postavka grada odmah do zaliva. Stari grad je odlično očuvan i okružen srednjovijekovnim zidom. Iza gradskih zidina mogu se posjetiti crkve, muzeji i spomenici kao i istražiti skrivene ulice.

5. Posjeta Skadarskom jezeru. Jezero pravi granicu između Albanije i Crne Gore, a dom je preko 260 vrsta ptica i predstavlja raj ljubiteljima ptica. Oni koji odu u posjetu Skadarskom jezeru, savjetuje im se krstarenje jezerom kako bi stvarno vidjeli svu ljepotu koje ono pruža.

Osim ovih prijedloga, savjetuje se posjeta nekom od nacionalnih parkova kojih Crna Gora ima na pretek.

Slične objave:

Off 

June 7, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top