Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Crnogorske plaže

Opuštanje na pješčanim plažama

Crna Gora je na daleko poznata po svojoj istoriji, turizmu i pješčanim plažama. Svakog ljeta turisti iz različitih dijelova svijeta posjećuju ovu zemlju i njene plaže kako bi uživali. Plaže za porodicu, plaže za zabavu, plaže sa sitnim pijeskom, šljunčane plaže i plaže sa različitim zabavnim sadržajima krase Crnu Goru. Crnogorske plaže kristalno čiste vode, mame uzdahe turistima već godinama. Evo i koje su to:

1. Za sve ljubitelje pješčanih plaža tu je Mogren plaža. Mogren plažu sačinjavaju dvije manje plaže ukupne dužine 350 metara. Plaže su povezane tunelom koji je u stijeni pa je sam prolazak jako uzbudljiv. Zbog predivnog pijeska, ova plaža je jako zanimljiva turistima i čini je jednu od najljepših. 2004. godine Mogren plaža je dobila plavu zastavu koja je čini ekološkim i zaštićenim područjem. Ujedno ta zastava omogućava turistima da lakše odaberu svoju destinaciju. Plaža je dobila ime po španskom moreplovcu koji se našao na obalama Crne Gore poslije brodoloma.

Odmorite se na plažama u Crnoj Gori

2. Davne 1935. godine turisti koji su se odmarali u Crnoj Gori, jednu od najposjećenijih plaža su nazvali Slovenska plaža. Sa svojih 1600 metara dužine, ova plaža posjeduje sve što jednom turisti treba. Plaža ima i šljunčanih dijelova i dijelova sa sitnim pijeskom. Sve u svemu, plaža je jako popularna i zanimljiva.

3. Najveći potencijal na crnogorskom primorju ima plaža Buljarica. Proteže se od rta Resova do rta Dubovica i ovo je najduža plaža na rivijeri. Nalazi se 1 km od Petrovca, a dugačka je 2250 metara. Buljarica je inače pješčana plaža, a oko nje se nalaze kampovi i različita odmarališta.

4. Plaža Lučice je jedna od onih plaža čija je priroda netaknuta. Iako je dosta popularna, prirodna ljepota ove plaže je sačuvana, a plažu okružuje borova šuma i nekoliko kafića. Nalazi se na 500 metara od Petrovca, pjeskovita je i dugačka 220 metara.

5. Najpoznatija plaža u Crnoj Gori je Kraljičina plaža. Dužine oko 500 metara ona predstavlja najljepšu plažu na Mediteranu. Plaža je privatna i mogu je posjetiti samo gosti hotela, a nekada je bila u privatnom vlasništvu porodice Karađorđević. Do plaže se može doći brodom ili kroz borovu šumu.

Ovo su samo neke od plaža koje se nalaze u Crnoj Gori. Osim ovih, savjetuje se posjeta plaži Miločer koja ima park sa egzotičnim biljkama i najatraktivnije mjesto na Jadranu – Sveti Stefan.

Slične objave:

Off 

April 8, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top