Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Prepoznajte znakove trudnoće

Planirate li trudnoću, vjerojatno ste u potrazi za svim znakovima koji bi mogli signalizirati da ste trudni. Ipak, ponekad je prve znakove trudnoće teško prepoznati jer čak ni često spominjani simptomi poput propuštene mjesečnice ne moraju biti siguran znak.

Uz to, znakovi trudnoće također se često razlikuju od žene do žene, ima ih mnogo, a neki od njih također su veoma slični znakovima menstruacije. Zato se uvijek preporučuje napraviti više testova kako biste bili sigurni.

Najpoznatiji znakovi trudnoće

Prije svega, važno je napomenuti kako za siguran odgovor na pitanje jeste li trudni svakako morate u pravo vrijeme obaviti test trudnoće, a ako je on pozitivan i pregled kod ginekologa. Kućni testovi trudnoće mogu se pronaći u mnogo različitih vrsta te imaju točnost od 99% i najsigurniji su znakovi trudnoće.

Ipak, iako se neki testovi trudnoće mogu koristiti čak već i na prvi očekivan dan menstruacije, mnoge žene ipak također žele pratiti i znakove trudnoće koje vide i osjete na vlastitom tijelu. Prije svega, najpoznatiji su svakako:

  • izostanak mjesečnice
  • povraćanje
  • mučnina
  • opći umor
  • napetost i osjetljivost u grudima

Primijetite li neke od nabrojanih znakova, svakako se poslužite testom trudnoće kako biste provjerili radi li se zbilja o trudnoći.

Žene uočavaju promjene

Svaka žena je drugačija, pa se tako i znakovi trudnoće razlikuju od žene do žene. Osim već spomenutih, još se neki simptomi povezuju s trudnoćom. Oskudno krvarenje i grčevi mogu se pojaviti 6 do 10 dana nakon oplodnje. Iako grčevi sliče menstrualnim bolovima pa se mogu zamijeniti za početak menstruacije, ipak su mnogo slabiji. Bijeli mliječni iscjedak također se zna pojaviti kao rani znak trudnoće. On bi trebao biti bez mirisa te je posljedica epitelizacije stjenki rodnice.

Nadalje, glavobolje i bolovi u leđima te vrtoglavica i nesvjestica često mogu biti rani znakovi trudnoće, dok su tu također i česte promjene raspoloženja, promjena bazalne temperature, učestalo mokrenje i konstipacija. Ipak, mnogi su veoma su pa njihova pojava ne mora označavati i trudnoću. Neki od ovih znakova trudnoće uz druge simptome mogu označavati i bolesti pa stoga, primijetite li značajne promjene, svakako posjetite svog doktora.

Slične objave:

Off 

June 19, 2019 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top