Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Savjeti za odabir ručnog sata

Ručni satovi dio su funkcionalnog nakita koji nikako ne izlazi iz mode. Čak i uz sve moderne iteracije pametnih satova, klasični ručni sat i dalje je popularan, tražen i nošen. Ipak, kao i kod odabira drugog nakita, postoje neki savjeti kod odabira koji će vam pomoći pronaći najbolji model za vas, ako to niste uspjeli učiniti do sada.

Uz sve to, trgovine sa satovima nude iznimno veliki broj modela pa je ponekad odabir savršenog modela itekako težak.

Dizajn ručnog sata

Prva stvar koju ćete vidjeti kod ručnog sata je njegov dizajn, stoga je važno odabrati modele koji će se lako moći kombinirati uz razne odjevne kombinacije. Generalno, minimalistički dizajn uvijek nudi najbolji spoj funkcionalnosti i izgleda, jer će se lako uklopiti uz elegantne, ali i sportske kombinacije.

Prva stvar koju ćete vidjeti kod ručnog sata je njegov dizajn,

Ipak, minimalistički dizajn često nema više brojača od onog za vrijeme, pa vaš ručni sat neće prikazivati datum, sekunde i slične podatke. Ako vam je to bitno, pokušajte pronaći diver, aviator ili vojni sat u nešto elegantnijem dizajnu. Ako planirate imati više satova pak dobra je kombinacija minimalističkog ručnog sata i onog sportskog.

Veličina ručnog sata

Iduća najprimjetljivija stvar je veličina ručnog sata. Klasični ručni satovi se mogu podijeliti u nekoliko skupina:

  • mini verzije koje su suptilne i gotovo sliče narukvici
  • oversized modeli koji će teško proći nezamijećeni

Ipak, kod odabira prave veličine za ono što želite ključno je prije svega isprobati ručni sat. Kako će on izgledati prije svega ovisi o veličini vašeg zgloba. Tanki zglobovi mogu i klasičan sat učiniti velikim, dok će na onim krupnijima čak i oversized model izgledati prosječne veličine.

Mehanizam za navijanje

Postoje dvije vrste mehanizama ručnih satova, o kojima ovisi koliko ćete često morati raditi na održavanju sata. Kvarcni ručni satovi pogonjeni su baterijom čiji je životni vijek do čak 3 godine, što znači da o njima nećete morati voditi mnogo brige. Skuplji, mehanički ručni satovi pak moraju se naviti barem jednom mjesečno. Neki modeli nude i opciju pretvaranja kinetičke energije kretanja vaših ruku za navijanje. 

Ako mehanički ručni sat ne nosite često, velika je šansa da će on stati pa ćete ga kod ponovnog nošenja morati ponovno i naviti i namještati, a njihova vremenska greška može biti i do 10 sekundi mjesečno, što tijekom godine može vidljivo utjecati na točnost prikaza vremena.

Slične objave:

Off 

July 28, 2020 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top