Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kupovina nekretnina u Crnoj Gori

Ulaganje u budućnost

Kupovina nekretnina u Crnoj Gori, kao dugoročna investicija, nudi svakom ko želi da ulaže u nekretnine, vrhunsku priliku za velike kapitalne dobitke. Uzimajući u obzir da je za Crnu Goru nedavno rečeno da je jedna od top pet destinacija za investiranje u inostranstvu, zbog njenih prednosti investitori žele da ulažu u nju na duže staze.

Zašto je kupovina nekretnina sad od velikog značaja? Mnoge zemlje koje su se nedavno prihvatile Evropsku ekonomiju doživjele su veliki rast cijena nekretnina, pa tako i Crna Gora, koja je već prihvatila evro valutu.

Ovo su samo neke od informacija koje bi mogle zainteresovati potencijalnog investitora.

Ulaganje u nekretnine

Crna Gora je mala država na Balkanu koja ima izlaz na more. Posjeduje prirodu koja je bogata florom i faunom, pa mnoge posjetioce očara zauvijek. Rijeke smaragdnih boja koje se usjecaju duboko u teren praveći zadivljijuće kanjone, nekoliko predivnih zaliva i prekrasna Jadranska obala puna plaža, samo su neka od prirodnih bogatstava Crne Gore. Sa oko 200km obale i nekoliko očaravajućih zaliva, kao na primjer, zaliv u Bečićima – Crna Gora ima mnogo toga da ponudi po povoljnijoj cijeni od, na primjer, susjedne Grčke.

Zašto kupiti nekretninu u Crnoj Gori? Po istraživanju „World Travel“ kompanije od 2005. do 2014. Godine, vrijednost nekretnina u Crnoj Gori će se uvećati za tri do četiri puta uzimajući u obzir ogromnu potražnju. Ista ta kompanija je izabrala Crnu Goru za zemlju koja se turistički najbrže razvila u zadnjih 10 godina. Vlada Crne Gore se obavezala na razvoj turizma jer je shvatila potencijal svoje zemlje. Dodatni plus je što Crna Gora ima koristi od Dubrovačkog aerodroma koji je u blizini, jer sa njega posjetiocima treba samo 20 minuta da dođu u Crnu Goru. Apartmani za izdavanje su nešto slabijeg kvaliteta, pa je  ulaganjem u njih moguće privući još više turista. Ekonomija je i sada jaka, a kada Crna Gora uđe u Evropsku uniju, cijene nekretnina će se još povećati.

Proces kupovine je relativno jednostavan, a transakcioni troškovi i porezi su jeftini. Sa svakodnevnim rastom kapitala, kupovina nekretnina i investiranje u Crnu Goru je niskog rizika.

Slične objave:

Off 

January 25, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top