Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Jednostavna provjera domene

Dijelovi domene i kombinacije pri registraciji

Domena predstavlja ono što upisujete u web preglednik kada želite otvoriti neku stranicu. Sastoji se od tri dijela:

  • Naziva
  • Točke
  • Ekstenzije
VPS hosting
Riječ je o posebnoj vrsti hostinga koju odlikuje dobivanje virtualnog mjesta na nekom serveru

Naziv i ekstenzija razdvojeni su točkom te naziv i ekstenziju možete sami birati. Kada se radi provjera domene na internetu, zapravo se uspoređuje je li netko već registrirao istu kombinaciju, odnosno potpuno isti naziv i ekstenziju. Sve druge kombinacije su moguće. Možete odabrati isti naziv domene koji već postoji, ali postaviti ga uz neku drugi ekstenziju. Također možete odabrati istu ekstenziju, a postaviti neki drugi naziv. Tek kada to uspijete možete nastaviti s procesom registracije domene.

Kupnja informatičkih usluga u paketu

Brojne tvrtke će vam ponuditi dodatan popust ako kod njih ugovorite više usluga. Na primjeru postavljanja web stranica na internet, tako se svakako isplati putem jedne tvrtke ugovoriti registraciju domene, kao i web hosting, primjerice kao što je VPS hosting.

Brojne tvrtke će vam izaći u susret te vam često ponuditi i još neke dodatne usluge bez posebne naplate, primjerice dodatan broj email adresa, besplatne antivirusne programe i slično. Zato se prije ugovaranja ovakvih usluga svakako raspitajte što vam koja tvrtka može ponuditi te se odlučite za onu koja zadovoljava najviše vaših kriterija.

Smjestite svoje web stranice na sigurno i upravljajte njima

Kao što je ranije navedeno, mnogi će se odlučiti za VPS hosting kao idealno rješenje za smještaj svojih web stranica. Riječ je o posebnoj vrsti hostinga koju odlikuje dobivanje virtualnog mjesta na nekom serveru te kasnija njegova jednostavna administracija. A što dobivate činjenicom da ugovarate virtualno mjesto? Dobivate jako puno prednosti, kao što su:

  • Jednostavno upravljanje svojim virtualnim dijelom
  • Ostali korisnici i njihovo korištenje ne utječu na vas
  • Jednostavna administracija u svakom trenutku putem računala ili mobitela itd.

Slične objave:

Off 

November 12, 2020 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top