Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Smjestite web stranice na sigurno

Jednom kada napravite web stranice, bez obzira je li riječ o nekim osobnim i jednostavnim ili poslovnim i složenim, morate ih postaviti na neki server kako bi one bile dostupne za posjet svih korisnika u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta. Naravno, postaviti ih možete i na vlastito računalo, ali u tom slučaju bi ono trebalo stalno biti povezano na internet, a to mnogima nije najbolja opcija.

Zbog toga je najbolje ugovoriti hosting internetskih stranica što zapravo podrazumijeva njihovo smještanje na neki server, odnosno računalo koje je stalno spojeno na internet.

Različite vrste hostinga internetskih stranica

Hosting internetskih stranica se može ugovoriti putem brojnih informatičkih tvrtki. Također se možete odlučiti za domaće tvrtke, ali i za one strane. Bez obzira koju tvrtku odabrali, krajnji rezultat će uglavnom biti isti, odnosno dobit ćete ono što ste i tražili. Uz sve to, tvrtke će vam ponuditi različite vrste web hostinga kao što su:

Ovisno o tome što vam je potrebno, odaberite neku od dostupnih vrsta. Svaka vrsta ima svoje prednosti i mane pa se prije ugovaranja potrebno dobro raspitati o tome što vam je najprikladnije.

Cloud hosting kao moderna varijanta

Cloud hosting ili smještaj web stranica u oblaku je danas sve popularniji. Vjerojatno ste i sami čuli za taj pojam oblaka i usluga u oblaku. A on vam omogućuje da stranice smjestite na neki server na koji se možete vrlo jednostavno spojiti u bilo kojem trenutku, s bilo kojeg mjesta i s bilo kojeg uređaja.

Web Hosting za početnike: Registracija domene, DNS i kako i gdje se dogovoriti za hosting.

To znači da kada god vam je potrebno, možete se spojiti na taj server, uređivati što god je potrebno i administirati tim svojim dijelom na cloud serveru. Upravo zbog te komponente jednostavnog udaljenog pristupa, cloud hosting je postao dio usluga gotovo svih informatičkih tvrtki koje pružaju takve usluge. 

Virtualni privatni server

VPS hosting ili skraćeno virtualni privatni server omogućuje vam da dobijete virtualno mjesto na nekom serveru. To znači da ćete to svoje virtualno mjesto moći konfigurirati i prilagođavati kako god je to vama potrebno, da ćete moći instalirati na njega željene aplikacije, podešavati postavke i slično.

iznajmi web hosting
VPS hosting ili skraćeno virtualni privatni server omogućuje vam da dobijete virtualno mjesto na nekom serveru.

Uz sve te prednosti, važno je napomenuti i kako svi ostali korisnici koji koriste taj isti server neće imati nikakvog utjecaja na vas i na vaše korištenje što je veliki plus.

SSL certifikati su ključni za sigurnost na internetu, osiguravajući sigurno prenošenje podataka između korisnika i web stranica. Čitaj više klikom na poveznicu.

Slične objave:

Off 

September 29, 2022 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top