Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Odaberite kvalitetan web hosting za web stranice

Općenito o web hostingu

Smještaj web stranica, poznatiji je pod nazivom web hosting. Podrazumijeva dobivanje prostora na nekom serveru ili zakup cijelog servera za vlastite potrebe. Ovisno o odabranoj vrsti, ovisi i kakve ćete imati usluge na korištenje, odnosno koliki stupanj prilagodljivosti. Većina tvrtki nudi različite vrste hostinga internetskih stranica, ali najpoznatije su:

Dijeljeni hosting, VPS hosting i zakup servera

Uz te vrste, bit će vam dostupni i razni prilagođeni paketi s uključenim dodatnim uslugama. Ti paketi se razlikuju od tvrtke do tvrtke pa se svakako isplati istražiti što koja od njih nudi. 

Dijeljeni hosting kao najjeftinije rješenje

Za one koji traže najjeftinije moguće rješenje, nudi se dijeljeni web hosting. On podrazumijeva dobivanje vlastitog prostora na nekom serveru. No, postoji i razlog zašto je on najjeftiniji. Naime, na tom svom prostoru ćete uglavnom moći samo postaviti svoje web stranice, nećete imati puno drugih mogućnosti prilagodbe. 

Sučelje cPanel
Sučelje cPanel je najpoznatije sučelje za upravljanje vlastitim prostorom za smještaj web stranica.

Osim toga, zbog činjenice da resurse tog istog servera koriste i drugi korisnici koji su se također odlučili za ovu vrstu, postoji mogućnost da će dolaziti do usporavanja otvaranja web stranica i slično. No, ovo je i dalje odlična opcija za one koji žele na internet postaviti neke osobne stranice i slično. 

Sučelje cPanel za jednostavno administriranje

Sučelje cPanel je najpoznatije sučelje za upravljanje vlastitim prostorom za smještaj web stranica. Odlikuje ga jednostavnost i jako veliki broj opcija, između kojih se izdvajaju:

  • Preusmjeravanje e-pošte
  • Rad s datotekama
  • Upravljanje domenama
  • Razna podešavanja itd.

Sučelje cPanel je automatski uključeno kod mnogih pružatelja web hostinga, a ako to nije slučaj kod vašeg, svakako ga pokušajte dobiti. Uz njega ćete puno brže i jednostavnije obaviti sve potrebne radnje. Čak i ako ga je potrebno dodatno platiti, cPanel sučelje za upravljanje web hostingom se itekako isplati.

provjera domene

Provjerite je li domena slobodna

Postupak zakupa određene domene naziva se registracija. Nakon što uspješno obavite taj postupak, na korištenje dobivate određenu kombinaciju naziva i ekstenzije, što onda možete povezati sa svojim web stranicama.

Slične objave:

Off 

August 10, 2021 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top