Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Provjera registracije domene otkriva je li dostupna

Odabir domene web stranice

Prilikom odabira će vam pomoći alat provjera registracije domene, koji otkriva koje domene su slobodne za registraciju. Jednostavno upišite željeni naziv domene i on će vam dati do znanja na kojim ekstenzijama za taj naziv možete raditi web stranicu. Ovaj alat dostupan je na svim web stranicama registara domena i potpuno je besplatan. 

Prilikom odabira domene morate imati na umu da će vaša web stranica biti na toj domeni cijelo vrijeme. S vremenom domene grade autoritet na internetu i zaslužne su za rangiranje web stranice, kao i njenu prepoznatljivost kod korisnika. Zbog toga se ne preporučuje promjena domene.

Sukladno tome, neophodno je dobro razmisliti o nazivu koji želite da nosi vaša web stranica. Prilikom odabira imajte na umu sljedeće stvari:

  • kako bi korisnici lakše pamtili domenu, potrebno je da bude što kraća
  • domena je naziv web stranice, stoga mora biti povezana s njenom tematikom ili brendom
  • domene na poznatim ekstenzijama su popularnije kod internet korisnika
cPanel
cPanel je napravljen tako da kroz njegovo korištenje ne možete napraviti pogrešku.

Mnogi ljudi smatraju da je odabir domene jednostavan, no on je jedan od najvažnijih dijelova kod kreiranja web stranice.

cPanel za upravljanje web hostingom

Još jedna veoma bitna stvar za kreiranje internet stranice je web hosting, koji je zaslužan za sve podatke i sam izgled web stranice. Sama domena je isključivo link koji povezuje korisnika s hostingom. Za upravljanje web hostingom služi cPanel, koji je korisničko sučelje gdje možete:

  • kreirati email adrese domene
  • kreirati poddomene
  • postavljati aplikacije na hosting
  • kreirati backup podataka hostinga 
  • i razne druge stvari

cPanel je grafičko sučelje orijentirano ka korisnicima koji nemaju pretjerano tehničko znanje i omogućava vam jednostavno upravljanje s hostingom. Napravljen je tako da kroz njegovo korištenje ne možete napraviti pogrešku koja bi rezultirala s problemima na samom hostingu i putem jednostavnog dizajna omogućuje lagano upravljanje.

Slične objave:

Off 

March 30, 2021 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top