Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kloniranje diska za jednostavno prebacivanje podataka

Svako računalo, bez obzira je li riječ o stolnom ili prijenosnom računalom, mora sadržavati neku jedinicu za pohranu podataka. U većini slučajeva, riječ je o tvrdom (HDD) disku, dok se u novije vrijeme sve češće susrećemo i s pojmom čvrstog (SSD) diska. Cijene i jednih i drugih iz godine u godinu opadaju i ono što je prije nekoliko godina bilo vrlo skupo, danas ima vrlo nisku cijenu.

Tako je danas lako promijeniti disk i kupiti novi, no problem je što se ponekad možda ne želite odreći podataka sa starog diska i željeli biste ih prebaciti na novi. Srećom, to danas također ne predstavlja problem uz kloniranje diska.

Lako prebacite podatke s diska na disk

Proces prebacivanja podataka s jednog diska na drugi naziva se kloniranje diska. Ono ne podrazumijeva samo prebacivanje podataka kao što su videozapisi, glazba i slično, već je moguće prebaciti baš sve pa čak i kompletne postavke. A to je upravo ono na što odlazi najviše vremena kada kupite novi disk:

  • ponovna instalacija operacijskog sustava,
  • instaliranje svih potrebnih programa,
  • namještanje postavki,
  • prebacivanje podataka sa starog diska na novi

Zato je kloniranje podataka odličan način da taj sav posao obavite puno brže i učinkovitije i na novi disk prebacite baš sve što ste imali i na starom.

Programi za kloniranje diska

Kvalitetno i sigurno kloniranje diska se isto može obaviti pomoću raznih programa dostupnih na tržištu. Neki od tih programa su besplatni za korištenje, neki imaju određena ograničenja u besplatnoj verziji. Isto tako, neki su vrlo jednostavni za korištenje i potrebno je samo pratiti upute programa korak po korak i ne biste trebali imati većih problema da to sami odradite. No, ako nemate toliko informatičkog znanja, uvijek se za to možete obratiti nekoj informatičkoj tvrtki koja pruža te usluge.

Korištenje usluge kloniranja raznih tvrtki

Danas postoje tvrtke koje vam mogu ponuditi razne usluge vezane uz podatke na tvrdom disku, od kloniranja diska pa sve do vraćanja izgubljenih podataka u slučaju neke havarije, poput oštećenja i slično. U tom slučaju, bit će potrebno da im donesete svoj stari i novi disk te će oni izvršiti kloniranje i sve podatke sa starog prebaciti na novi. To će vam u većini slučajeva vrlo brzo odraditi te nećete imati duži prekid rada, ako vam je to bitno.

Udobnost koju vam pružaju wireless bluetooth slušalice nezamjenjiva je i cijene ju ponajviše aktivni ljudi koji vole slušati glazbu tijekom hodanja, jogginga, trčanja, vježbanja, yoge i sličnih stvari. Više o njima možete pročitati ako slijedite linku.

Slične objave:

Off 

May 6, 2019 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top