Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Spasite dragocjene podatke iz tvrdog diska

Računala su danas svakodnevni alat mnogih. Mnogima je posao svakodnevno vezan uz rad na računalu, a mnogi drugi računalo koriste vrlo često za razne druge aktivnosti, primjerice za gledanje videosadržaja, igranje igara i slično. Podjednako se koriste i stolna i prijenosna računala i svaka od tih vrsta ima svoje prednosti i mane. Jedna zajednička stvar im je da spremaju podatke na određeno mjesto, a najčešće je to tvrdi disk.

Kada dođe do gubitka podataka, svi su u šoku i onda traže tvrtke ili pojedince koji nude posebne usluge, odnosno spašavanje podataka iz tvrdog diska kako bi ponovo došli do svojih podataka.

Hardverski i softverski kvarovi tvrdog diska

Spašavanje podataka iz tvrdog diska je u većini situacija moguće, ali ovisno o tome koliko je veliki kvar će ovisiti i kranji rezulutat, odnosno postotak spašenih podataka. Kvar tvrdog diska zbog kojeg je i došlo do gubitka podataka može biti:

  • Hardverski
  • Softverski

Naravno, softverski je puno jednostavniji i veća je vjerojatnost da će spašavanje podataka iz hard diska biti uspješnije jer se takvi kvarovi većinom mogu riješiti korištenjem posebnih specijaliziranih programa. S druge strane, hardverski kvarovi su puno ozbiljniji i za vraćanje podataka iz tvrdog diska s fizičkim oštećenjem koriste se posebni uređaji te ovisno o kakvom jer kvaru riječ, ovisi i koliko će podataka moći biti vraćeno.

Samostalno spašavanje podataka iz tvrdog diska

Mnogi korisnici se prilikom gubitka podataka prvo žele sami okušati u spašavanju podataka iz hard diska. To ponekad urodi plodom i sami uspiju doći do podataka, no nerijetko se dogodi situacija da će taj postupak dovesti do toga da se disk dovede u još gore stanje nego što je bio.

Spašavanje podataka iz tvrdog diska kot profesionalca
Spašavanje podataka iz tvrdog diska je u većini situacija moguće, ali ovisno o tome koliko je veliki kvar će ovisiti i kranji rezulutat, odnosno postotak spašenih podataka.

Nakon toga će i tvrke koje se time bave imati puno više problema da stvarno vrate podatke pa ako niste sigurni u ono što radite, bolje taj postupak prepustite profesionalcima.

Cijene povrata podataka

Tvrke koje nude usluge spašavanja podataka s raznih medija imaju svoje cjenike koji se dosta razlikuju i posebno zbog toga što se razlikuju načini po kojima se podaci pokušavaju spasiti. Kada je potrebno spašavanje podataka iz diska koji je fizički oštećen, cijene će biti nešto više jer se za to koriste posebni specijalizirani uređaji.

Spašavanje podataka iz hard diska 3.5″ Seagate

Trebate li vratiti podatke iz diskova koji su samo softverski oštećeni, tada možete ipak računati na nešto nižu cijenu.

Slične objave:

Off 

December 2, 2022 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top