Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kupite kvalitetan monitor za kompjuter

Odredite svrhu korištenja računala

Kada je riječ o ključnim parametrima da se kupi LED monitor za kompjuter, tada je veličina, odnosno njegova dijagonala vrlo bitan parametar prilikom izbora. Danas prevladava mišljenje koje kaže što je veći zaslon monitora, to je on bolji te će vam bolje služiti. Tome naravno nije tako jer ga ne koriste svi korisnici u iste svrhe pa o tako neće biti jednak za arhitekta i nekoga tko će na njemu samo gledati filmove, koristiti ga kao drugi zaslon ili pak pisati dokumente. 

Kada je riječ o ključnim parametrima da se kupi LED monitor za kompjuter, tada je veličina, odnosno njegova dijagonala vrlo bitan parametar prilikom izbora.

Upravo je zbog toga vrlo važno prije kupnje odrediti njegovu svrhu i prema tome odabrati onaj idealan za sebe. U tom smislu danas se najčešće kupuju monitori za kompjuter idućih dijagonala:

  • od 16 do 21 inča – koriste se u uredima i kućanstvima; danas se sve manje kupuju
  • od 21 di 27 inča – modeli srednje veličine koji su danas postali standard
  • veći od 27 inča – danas ih najčešće koriste digitalni stručnjaci (montažeri, fotografi, web dizajneri)

Kvaliteta prikaza

Ovisno o tome za što koristite svoj desktop kompjuter, važan parametar je i rezolucija zaslona. Ukoliko se bavite poslovima u digitalnoj tehnologiji tada vam svakako treba model veće rezolucije koji će dati iznimno kvalitetnu sliku poput full HD rezolucije (1920 x 1080 piksela), no ukoliko posjedujete monitor velike dijagonale (veći od 27 inča) tada će vam i ova rezolucija biti malena. 

Zato je potrebno tražiti model koji ima rezoluciju 2K ili 4K pri čemu je preporuka rezolucija 4K koja je za sada vodeća, iako postoje i proizvođači koji razvijaju uređaje koji već nude i 8K rezoluciju.

Slične objave:

Off 

February 15, 2022 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top