Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Zanimljiv naziv domene kao ključ uspjeha

Planirate li se u budućnosti baviti nekim poslom vezanim uz internet, brojne stvari mogu imati utjecaj na to koliko ćete biti uspješni. Naime, internetsko poslovanje se uvelike razlikuje od onog klasičnog i sve ono što vrijedi u stvarnom svijetu, ne može se preslikati na poslovanje na internetu.

Bez obzira imate li neke osobne stranice, stranice vaše tvrtke ili neku internetsku trgovinu, nekoliko aspekata je vrlo bitno. Prije svega, hosting je bitan kako bi vaše stranice bilo dostupne. No, mnogi će se složiti da su upravo domene ključne te da ponajviše ovise u uspješnosti vašeg poslovanja.

Teško je pronaći dobro slobodnu domenu

Domene predstavljaju naziv neke internetske stranice. Primjerice, kada u svoj internetski preglednik utipkate google.com, utipkali ste naziv domene (google) i ekstenziju (com). Naravno, nije potrebno niti govoriti koliko je Google danas popularan i zapravo mnogima predstavlja početnu točku prilikom bilo kakve pretrage na internetu.

Međutim, takvu ili neku sličnu domenu koja već nije registrirana danas je teško pronaći. Mnogi su odavno uvidjeli važnost zanimljivog naziva domene te su one najpopularnije već odavno registrirane. Neke ih koriste za svoje osobne projekte, a neki su ih kupili isključivo s ciljem kasnije preprodaje.

Preprodaja domena je postala unosan posao

Preprodaja domena, ili engleski domaining, vrlo je unosan posao u posljednjih nekoliko godina. Brojni pojedinci su shvatili da je to mnogim tvrtkama vrlo važno te da će biti spremni platiti mnogo novca da dobiju što žele. Neki su tako registrirali one nazive za koje su znali da će biti potrebni tvrtkama u budućnosti, primjerice nazive nekih novih tehnologija i sl.

No, veliki uspjeh postigle su zvučne domene koje su mnoge tvrtke željele imati u svom portfelju. Tako su neke od onih koje su postigle značajan uspjeh kada je u pitanju preprodaja one poput:

  • Insurance.com
  • Carinsurance.com
  • Internet.com
  • Vacationrentals.com i dr.

Sve one prodane su za iznose veće od 10 mil. dolara te su originalnim vlasnicima donijele ogromnu zaradu. Uzme li se u obzir da su ih oni registrirali za svega nekoliko desetaka dolara, može se vidjeti koliko to unosan posao može biti.

Stoga, ako uspijete pronaći neki zanimljiv naziv koji još nije registriran, brzo to učinite i nadajte se dobroj preprodaji u budućnosti.

Slične objave:

Off 

March 25, 2019 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top