Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Lusteri su kao nakit za strop

Svatko tko uređuje ili renovira svoj životni prostor sigurno se susreo s problemom odabira rasvjete, posebno one za dnevni boravak ili kuhinju. Kao najbolji izbor za dnevne prostore ističu se lusteri za dnevni boravak koji pružaju dovoljno svjetla, a ujedno i izgledaju vrlo lijepo.

Uz mogućosti odabira različitih modela koji se prilagođavaju svakom stilu uređenja interijera, predstavljaju odlično rješenje za rasvjetu. Trgovine s rasvjetom su prepune različitih modela pa bi svatko trebao pronaći onaj idealan model za svoj dom.

Parametri za idealan odabir lustera

Kada se kupuju idealni lusteri za dnevni boravak vrlo je važno obratiti pozornost na iduće parametre:

  • Veličinu sobe, odnosno dnevnog prostora
  • Boju zidova
  • Boju tepiha ili poda 
  • Raspored i broj prozora

Osim toga, s obzirom da je dnevni boravak vrlo često povezan s kuhinjom, važno je rasvjetno tijelo uskladiti s rasvjetom u kuhinji.

Kao najbolji izbor za dnevne prostore ističu se lusteri za dnevni boravak koji pružaju dovoljno svjetla, a ujedno i izgledaju vrlo lijepo.

Niži stropovi zahtijevaju ugradbene lustere

Ukoliko opremate svoj dnevni boravak lusterom kao rasvjetnim tijelom, dobro je da razmislite o njegovoj veličini. Naime, ukoliko imate manji dnevni boravak s niskim stropovima, najbolje je odlučiti se za ugradbeni luster za dnevni boravak ili pak za ugradbenu stropnu svjetiljku. 

Ova vrsta daje dovoljno raspršene svjetlosti i prostor čini optički većim, a neke ugradbene svjetiljke čak posjeduju i daljinsko upravljanje pa je moguće postaviti razčite boje svjetlosti.

Pročitajte sljedeći članak: Uredski namještaj je važan faktor za svakog zaposlenika

Iako vam se uredski namještaj ne čini jako važnim segmentom poslovanja, istraživanja su pokazala da je izgled radne okoline prilično bitan faktor svakom zaposleniku te da može utjecati na njegovo raspoloženje, ali i učinkovitost.

Veliko rasvjetno tijelo za veliki prostor

Ako imate veliki dnevni boravak s visokim stropovima, dobro je odabrati klasičan viseći luster za dnevni boravak. Naime, takav model izgledat će vrlo lijepo u sredini dnevnog prostora ili pak iznad konferencijskog stola. Ono što je dobro imati u vidu kada je riječ o ovoj vrsti rasvjete je to da njihov odabir ovisi najprije o vašem ukusu, ali i o cjelokupnom izgledu dnevnog boravka. Zato je važno da rasvjetno tijelo daje dovoljno svjetlosti te da se uklopi u unutrašnjost prostora, a poželjno je čak i da ga podigne. 

Stručnjaci savjetuju da oni čiji je dnevni boravak opremljen u drvenom stilu kupe rustikalne lustere ili pak svjetiljke od ratana i vitraže, dok se onima čiji je dnevni boravak u modernom stilu savjetuje kupovina modernih modela, pa čak i onih dizajnerskih. Ljubitelji luksuza sigurno će se zaljubiti u modele od kristala, no važno je imati na umu da veći model za dnevni boravak, nije uvijek i najbolja opcija.

Pravo osvjetljenje u vašem domu može vizualno povećati prostor, pomoći vam da ostvarite ugođaj kakav želite i učiniti da se osjećate maksimalno ugodno u prostoru u kojem provodite najviše vremena. Ukrasite svoj strop zanimljivom plafonjerom.

Slične objave:

Off 

June 10, 2021 This post was written by Categories: Dom in oprema No comments yet


Top