Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kuhinjski stolovi za svaku kuhinju

Odabir kuhinjskog stola može biti itekako zanimljiv zadatak, pogotovo ako niste sigurni u kojem stilu ćete urediti kuhinju. Odabrati lijep stol uvijek je dobra ideja, međutim kod kuhinjskih stolova također je važno odabrati opciju koja će pružiti dovoljno prostora za cijelu obitelj, a dobro je također uvijek imati mogućnost proširenja stola po potrebi. 

S druge strane, razni oblici stola imaju različite prednosti i mane, pa ga svakako treba prilagoditi i prostoru u koji ga se stavlja. Na kraju, važno je pronaći kuhinjski stol koji će se lijepo slagati s ostatkom prostora, što s modernim uređenjem kuhinja nudi mnoge nove opcije.

Dimenzije stola u kuhinji

Prije svega, kada se kupuju kuhinjski stolovi važno je znati koliko će ljudi u prosjeku na njega morati stati. Za ugodno jelo svakom gostu je potrebno oko 60 cm prostora u prosjeku, iako taj broj može biti i veći. 

S obzirom da kuhinjski stolovi već imaju predviđen broj sjedala, kod kupnje je važno uzeti u obzir vlastite navike za vrijeme jela, kako ne biste nabavili model koji je ipak tijesan za velike obiteljske objede. Uz to, važno je uzeti u obzir da na njemu osim prostora za tanjure treba biti dovoljno mjesta za serviranje hrane.

Oblik kuhinjskog stola

Kuhinjski stolovi u trgovinama najčešće dolaze u obliku: 

  •  pravokutnika,
  •  kvadrata,
  •  ovala, 
  •  kruga. 

Iako je često odabir donesen samo na razini estetike, onaj za kojeg ćete se odlučiti trebao bi odgovarati obliku prostora u koji ga stavljate. 

Pravokutnik i oval bolji su odabiri za duguljaste prostore, dok su krug i kvadrat dobri za više kvadratne prostore. Uz to, na pameti treba imati kako je kod oblih oblika stola gubitak prostora ipak nešto veći, pa su oni pogodniji za veće kuhinje.

Pročitajte sljedeći članak: Uredski namještaj je važan faktor za svakog zaposlenika

Iako vam se uredski namještaj ne čini jako važnim segmentom poslovanja, istraživanja su pokazala da je izgled radne okoline prilično bitan faktor svakom zaposleniku te da može utjecati na njegovo raspoloženje, ali i učinkovitost.

Moderna rješenja za uređenje kuhinje

Kuhinjski otoci već su neko vrijeme gotovo nezaobilazni dodatci kuhinji. Upravo radi toga, razvijeni su mnogi kreativni i inovativni načini spajanja kuhinjskog stola i otoka u jednu multifunkcionalnu jedinicu. Bilo da se radi o kuhinjskom stolu u nastavku otoka, za kojim se sjedi na visokim barskim stolicama ili pak o onome u nastavku otoka, koji spaja ugodno sjedenje za klasičnim stolom i blizinu kuhinje, ovakva rješenja odličan su izbor za moderne kuhinje.

Slične objave:

Off 

August 13, 2019 This post was written by Categories: Dom in oprema No comments yet


Top