Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kvalitetna kupaonska rasvjeta

Rasvjeta doma veoma je važna, jer naizgled male i mračne prostorije može učiniti prostranijim, prozračnim i lijepim. Ipak, odabir kupaonske rasvjete donosi i nove probleme i izazove s kojima se ne morate nositi u drugim prostorijama, zbog specifičnih uvjeta u prostoru. Zato je planiranje kupaonske rasvjete veoma važno.

Srećom, u trgovinama s rasvjetnim tijelima moći ćete pronaći mnogobrojne modele te ćete zasigurno pronaći i nešto što će u potpunosti odgovarati vašoj kupaonici.

Glavna rasvjeta u kupaonici

Prvo što treba planirati kada je u pitanju kupaonska rasvjeta je glavno rasvjetno tijelo u prostoriji. To je svjetlo koje ćete koristiti najčešće, dok ste u kupaonici, a najčešće se postavlja na strop u sredinu prostora te se pali na vanjskom zidu kupaonice. Za glavnu rasvjetu u kupaonici dobro je odabrati rasvjetna tijela koja imaju mogućnost dobro osvijetliti cijeli prostor.

Kupaonska rasvjeta
Prvo što treba planirati kada je u pitanju kupaonska rasvjeta je glavno rasvjetno tijelo u prostoriji.

Ovisno o tome kakav je oblik vaše kupaonice te ovisno o veličini prostora i visini stropa, od koristi vam mogu biti:

  •  Plafonjere
  •  Reflektori
  •  Stropne visilice

S obzirom da na zidovima vjerojatno nećete moći postaviti mnogo rasvjetnih tijela, birajte opcije koje će jednakomjerno osvijetliti cijeli prostor.

Rasvjeta za radnu površinu

Glavno svjetlo često je jedina kupaonska rasvjeta koju ljudi biraju za svoje kupaonice. Ipak, to nikako nije ono na čemu trebate stati. Kupaonska rasvjeta za radnu površinu opcija je koja vam treba kod umivaonika, oko kupaonskog ogledala ili pak duž cijele radne površine u kupaonici, ako imate pult ili više podnih kupaonskih elemenata. 

Ovisno o životnim navikama i potrebama, to je kupaonska rasvjeta koju ćete koristiti dok se šminkate, obavljate dnevnu rutini higijene i radite sitne poslove koji traže mnogo preciznosti i dobru vidljivost.

Za ugodnu atmosferu u kupaonici

Na kraju, tu je i ugođajna rasvjeta. Ova vrsta kupaonske rasvjete odlična je imate li u prostoru masažni tuš, kadu ili pak jednostavno uživate u opuštanju. Za ovu vrstu kupaonske rasvjete najbolje je odabrati nježna rasvjetna tijela koja se mogu postaviti uz zidove, kao primjerice:

Pročitajte ovaj članak: Oprema za gostione olakšava rad

Bavljenje ugostiteljstvom vrlo je zahtjevan i dinamičan posao koji zahtijeva i specifičnu opremu za gostione. Naime, ona je nužna kako bi se svi poslovi obavljali brzo i kvalitetno te kako bi razina usluge uvijek bila na visokom nivou.

Kod ove vrste također je veoma bitno odabrati i pravu boju. Toplo bijelo svjetlo najbolja je opcija, a dodatci poput prigušivača ili mogućnosti promjene boje svjetla također su dobrodošli. Imajte na umu da kupaonska rasvjeta koju birate mora biti otporna na uvjete visoke vlage, a također je izbjegavajte postavljati blizu mjesta s mnogo vode poput umivaonika i kade, ako rasvjetna tijela nisu dobro zaštićena.

Slične objave:

Off 

August 10, 2020 This post was written by Categories: Dom in oprema No comments yet


Top