Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Ukrasite svoj strop zanimljivom plafonjerom

Tijekom uređenje interijera doma, osim o namještaju, potrebno je voditi računa o pravom odabiru osvjetljenja. Pravo osvjetljenje u vašem domu može vizualno povećati prostor, pomoći vam da ostvarite ugođaj kakav želite i učiniti da se osjećate maksimalno ugodno u prostoru u kojem provodite najviše vremena. 

Bilo da ste minimalist kojem odgovaraju jednostavniji elementi, zauzeta osoba koja ne želi trošiti vrijeme na održavanje velikog visećeg lustera, na budžetu ili pak kućanstvo s djecom koja se vole dodavati loptom, plafonjere bi mogle biti pravi izbor za vas. 

Prednosti plafonjera 

Plafonjere ili stropne svjetiljke imaju višestruke prednosti: 

  • Postavljaju se izravno na strop
  • Ne zauzimaju puno prostora
  • Nije ih potrebno često čistiti 
  • Opasnost od razbijanja ili oštećenja značajno je smanjena u odnosu na viseće lustere 
  • Odličan su izbor za prostorije s niskim stropovima 

Također, plafonjere ne moraju biti nužno dosadne. U trgovinama, a posebno u online trgovinama, veliki je izbor plafonjera različitih veličina, boja i dizajna. 

Nedostatci ovog rasvjetnog tijela

Ukoliko se odlučite za plafonjeru umjesto za viseći luster, vaš će strop sigurno privlačiti manje pažnje nego što bi to bilo u slučaju da s vašeg stropa visi veliki kristalni luster. Također, u odnosu na običnu žarulju, plafonjere troše nešto više električne energije s obzirom na to da za svoj rad uglavnom trebaju više od jedne žarulje. 

veliki izbor dizajna plafonjera različitih veličina i boja. 
Dizajn plafonjera može biti i prilagođen svrsi.

Postoji i opasnost od pregrijavanja, ali ta je opasnost mala ako vaša plafonjera ne svijetli 24 sata dnevno. Ipak, brojne prednosti nadvladavaju ove nedostatke pa su one i danas najčešće izbor mnogih pri kupnji rasvjetnih tijela za svoj dom.

Izbor u trgovinama s rasvjetom 

Prije kupnje plafonjere, najprije treba razmisliti o njezinoj svrsi. U ovisnosti o tome je li vam potrebno generalno osvjetljenje za cijelu prostoriju, osvjetljenje koje će naglasiti određeni kutak ili komad namještaja, dekorativno osvjetljenje ili pak tzv. radno osvjetljenje, postoje različite vrste koje služe svrsi. Također, ukoliko tražite idealno osvjetljenje za dječju sobu, dizajn plafonjera može biti i prilagođen djeci te one mogu biti ukrašene likovima iz crtića ili raznim bojama. 

100 najboljih ideja za dizajn plafonjera 2022

Kada ih birate, možete birati one s običnim žaruljama, ili pak one s ugrađenim LED svjetlima. Prilikom kupnje bitno je imati u vidu i tražite li model za dnevnu sobu, ili pak za trijem ispred kuće, jer se modeli za vanjsku i unutarnju upotrebu razlikuju. U slučaju da kupujete plafonjeru u trgovini, trgovci će vam rado pomoći u izboru, a ako se odlučite za online kupovinu, bitno je pročitati specifikacije prije naručivanja.

Slične objave:

Off 

November 2, 2022 This post was written by Categories: Dom in oprema No comments yet


Top