Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Drveni vlakovi igračke potiču kreativnost

Postoji jako širok asortiman igračaka i često dolazimo u dilemu – što da kupimo za svoje mališane? Jedna od stvari koja nikad neće izaći iz mode su drvene igračke. One su:

  • ergonomične
  • praktične
  • najbolji omjer cijene i kvalitete
  • raznovrsne. 

Uvijek moramo paziti na toksičnost i truditi se da igračke koje kupujemo djeci pomažu u razvijanju njihove motorike, a plastične igračke često znaju biti bojane jeftinim bojama.

Drveni vlakovi 

Drveni vlakovi igračke su najbolji izbor za djecu jer će potaknuti njihovu kreativnost. Mogu biti odlična stvar i za djevojčice i za dječake raznih uzrasta, mogu se koristiti u kući, u dvorištu ili na igralištu. Danas ćemo vam pomoći da razumijete drvene igračke, njihove prednosti i mane te načine na koje se te igračke održavaju.

Drveni vlakovi igračke su najbolji izbor za djecu jer će potaknuti njihovu kreativnost.

Zašto drvene igračke?

One su daleko najjeftinije s obzirom na to koliko traju. Nema štetnih i toksičnih tvari koje ispušta plastika pa se ne morate brinuti da li dijete ponekad gricka igračku. One jesu nešto teže, ali su praktički nepoderive ako se za njih ispravno brinete. Nema udubina ili pukotina!

Razvijaju motoričke sposobnosti

Težina drvenih igračaka je odlična stvar po pitanju motorike, djeca dobivaju osjećaj za rukovanje s raznoraznim alatima. Postoji izuzetan broj različitih igračaka napravljenih od drveta, a najpoznatije su one vezane uz vozila i vlakove. Drveni vlakovi igračke su jako zgodni jer su djeca već upoznata s pojmom vlaka i zato im se lakše uživjeti u igru.

Potiču kreativnost kod djece

Takva igra im daje osjećaj odgovornosti jer mogu prevoziti neke stvari, ispunjavati zadatke i vježbati poštivanje voznog reda po drvenim tračnicama. Ako ste kreativni, možete kreirati i mali grad oko puta kojeg vlak prelazi te ovu igru pretvoriti u zabavno iskustvo učenja jezika, riječi i pravila bontona.

Budite oprezni

Imajte na umu da, iako su krupnije i nisu prigodne za gutanje, drvene igračke mogu biti poprilično opasne za agresivnu djecu koja vole udarati oko sebe. Ako vam dijete prolazi tu fazu, možda je bolje da budete prisutni pri igri.

Briga za drvene igračke

Vlakovi igračke se nerijetko mogu zagubiti u dvorištu, stoga morate biti oprezni. Prvo i najbitnije pravilo – ne ostavljajte ih vani i ne igrajte se u mokrim okruženjima. Stan i kuća su u redu, isto kao i pijesak ili livada, dok god nema blata i vode! Ako igračke postanu vlažne, one trunu! Ako dobro pazite na drvenu igračku, samo ju je potrebno malo pošpricati vodom i obrisati krpom te osušiti trljanjem sa suhom tkaninom. Vlakovi igračke također nisu otporni na sunčeve zrake, stoga ih nemojte dugo ostavljati na suncu.

Čitajte i sljedeći članak: Hubelino staza za pikule je odličan poklon

Slične objave:

Off 

July 10, 2020 This post was written by Categories: Djeca i igračke No comments yet


Top