Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Brzi Covid testovi za borbu protiv pandemije

U posljednje vrijeme, mnogi zanemaruju činjenicu da je Covid-19 i dalje prisutan među nama te da ga još uvijek nismo pobijedili. U nekim zemljama se virus i dalje vrlo brzo širi, dok je u nekim zemljama malo oslabio. Određene zemlje se tako uspješno bore protiv virusa, neke malo manje uspješnije. Isto tako, nemaju sve zemlje istu strategiju za borbu protiv njega.

Bez obzira za koju strategiju se koja zemlja odlučila, brzi Covid testovi su odličan način za brzo otkrivanje virusa i odlazak u karantenu kako se on ne bi i dalje nastavio širiti.

Važnost brzih Covid testova

Brzi Covid testovi su se pokazali kao vrlo učinkoviti. Kada je pandemija krenula, nisu bili dostupni široj javnosti, već su se koristili isključivo u određenim ustanovama koje su provodile testiranje. Kako je pandemija sve više napredovala, na tržištu su se pojavili brzi testovi na Covid koji su omogućili i testiranje u vlastitom domu.

Brzi testovi na Covid za otkrivanje virusa
Brzi Covid testovi su odličan način za brzo otkrivanje virusa i odlazak u karantenu kako se on ne bi i dalje nastavio širiti.

I upravo to se pokazalo kao odličan način borbe protiv koronavirusa. Svatko je mogao u ljekarni kupiti brzi test za samotestiranje i već za par minuta dobiti poprilično relevatne rezultate. Tako su se ljudi mogli odmah sami izolirati, bez potrebe za odlaskom liječniku i da usput zaraze i druge ljude.

Kako funkcionira testiranje brzim Covid testovima

Postupak testiranja brzim Covid testovima je gotovo identičan bez obzira za koji se odlučite. Na tržištu je dostupno više brzih testova različitih proizvođača, a cijene su više-manje iste.  U paketu ćete dobiti sve potrebno za testiranje. Postupak testiranja je sljedeći:

Kakav je postupak testiranja na SARS CoV 2 brzim testom na Covid?
  • Štapić umetnite u obje nosnice i dobro protrljajte
  • Štapić stavite u dobivenu epruvetu s otopinom
  • Nekoliko puta zarotirajte štapić u otopini, pritisnite epruvetu i izvadite ga
  • Nekoliko kapi iz epruvete nakapajte na testnu pločicu 
  • Pričekajte oko 15-ak minuta i pogledajte rezultat

Ishodi samotestiranja

Nakon što ste pomoću brzog testa za Covid-19 obavili samotestiranje, moguća su 3 rezultata:

  • Negativan 
  • Pozitivan
  • Potrebno ponovno testiranje

Važno je da znate da brzi Covid testovi nisu 100 % pouzdani. To znači da vam se može prikazati krivi rezultat. Ako sumnjate da ste pozitivni, a test vam to nije pokazao, svakako je savjet da odete i na PCR testiranje i tako potvrdite svoje sumnje. PCR testiranje je ipak puno pouzdanija metoda testiranja i zato se savjetuje da se ipak odlučite i na nju.

Slične objave:

Off 

July 12, 2022 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top