Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Pravilnom košnjom trave do prekrasnog travnjaka

Nemojte pokositi previše trave

Stručnjaci kažu kako je najveća moguća pogreška koju možete učiniti tijekom košnje trave to da pokosite previše trave. Naime, ukoliko je pokosite na najmanju moguću visinu, velika je vjerojatnost da će ju spaliti sunce te da ona više neće biti zelena već žuta, a to sigurno ne želite. 

Savjetuje se košnja trave za jednu trećinu ukupne visine, a ukoliko ste jednom to zaboravili napraviti, nipošto ne pokušavajte idućom nadoknaditi onu koju ste zaboravili. Na ovaj ćete način biti sigurni kako vaša trava može podnijeti vrućinu i kako neće doći do njezinog spaljivanja uslijed sunca.

Pročitajte sljedeći članak: Lusteri su kao nakit za strop

Kada se kupuju idealni lusteri za dnevni boravak vrlo je važno obratiti pozornost na, vrlo je važno obratiti pažnju na veličinu sobe ili životnog prostora, boju zidova, tepiha ili poda i raspored, uključujući broj prozora.

Visina trave

Kada smo uvrdili koja je dinamika košnje trave, sada je vrijeme da vidimo koja je to njezina idealna visina. Velik broj ljudi travu kosi na manje od 7 centimetara, no u ljetnim mjesecima je potrebno izmijeniti način košnje trave i njezinu visinu. 

Naime, u ljetnim mjesecima se preporuča visina trave između 8 i 9 centimetara kako bi trava mogla podnijeti vrućine i sunce, a vi ćete na taj način spriječiti njezino spaljivanje i neuglednu boju.

Samohodne kosilice
Samohodne kosilice pokreće motor tako da ih vi samo morate usmjeravati u smjeru u kojem želite da one kose travu. 

Samohodne kosilice su spas za velike travnjake

Ukoliko imate velik travnjak, a nemate baš uvijek mnogo vremena za rad na njemu, samohodne kosilice su odlično rješenje za vas. Njih pokreće motor tako da ih vi samo morate usmjeravati u smjeru u kojem želite da one kose travu. 

Brza košnja trave uz samohodne kosilice

S obzirom da su klasične samohodne kosilice danas vrlo popularne, na tržištu postoje modeli s različitom jačinom motora koju birate s obzirom na veličinu površine, visinu trave te učestalost košnje. Stoga, ukoliko imate velike travnate površine na kojima neredovito kosite travu, kupite samohodnu kosilicu veće snage motora.

Slične objave:

Off 

March 10, 2021 This post was written by Categories: Dom in oprema No comments yet


Top