Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Pomagalo bez kojeg mnogi ne mogu zamisliti život

Najčešće greške prilikom kupovine naočala 

Kupovina naočala vrlo je složen proces, a ujedno predstavlja i veliku investiciju te je važno prije kupnje pripaziti na  dvije učestale greške drugih kupaca.

Naočala
Kupovina korekcijskih naočala vrlo je složen proces, a ujedno predstavlja i veliku investiciju

Nemate nov nalaz

Ljudi često dolaze u optiku po nove naočale te optičaru prilažu nalaze stare i po nekoliko godina što nikako nije dobro jer nalaz ne bi trebao biti stariji od 3 mjeseca. U protivnom je vrlo moguće da se dioptrija promijenila te nećete izabrati naočale s adekvatnom dioptrijom.

Prehlađeni birate naočale

Kao i neke druge bolesti i smetnje, i prehlada ili upala očiju utječe na vid. Zato je vrlo važno prije dolaska posavjetovati se sa svojim optičarem ili oftalmologom oko toga hoće li vaše trenutno stanje utjecati na nalaz i odabir idealnih naočala za vas.

Čuvajte stare naočale

Vrlo je važno da ne bacate stare korekcijske naočale. Naime, važno je uvijek imati rezervne naočale zbog slučaja oštećenja ili gubitka trenutnih korekcijskih naočala što vas može dovesti u neugodnu situaciju, posebno ukoliko imate veću dioptriju. 

Korekcijske naočale

Korekcijske naočale smatraju se najlakšim načinom za ispravljanje refrakcijskih pogrešaka oka, a kao što je već napomenuto. danas na tržištu postoji velik broj različitih vrsta leća, okvira i zaštitnih premaza za njih. Ipak, postoje dva osnovna tipa korekcijskih naočala, a to su:

  •  naočale koje služe za korekciju kratkovidnosti ili dalekovidnosti
  • multifokalne leće koje služe za istovremenu korekciju kratkovidnosti i dalekovidnosti

Najnoviji izum su progresivne korekcijske naočale koje funkcioniraju na principu trifokalnih leća, no imaju nježniji prijelaz između različitih žarišta, odnosno nema vidljive crte. Iako je izostanak vidljive crte prijelaza s estetske strane poželjan, žarišta na takvim naočalama su vrlo mala zbog tranzicijskih dijelova te zbog toga mogu davati efekt distorzije.

Slične objave:

Off 

December 22, 2020 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top