Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Pronađite dobrog optičara

Svaki odlazak oftalmologu kod onih koji imaju dijagnosticiranu kratkovidnost ili dalekovidnost svakako nakon određenog vremena zahtijeva promjenu korekcijskih naočala, odnosno leća jer dolazi do promjene dioptrije. Promjena leća nužna je kada se utvrdi povećanje ili, u rijetkim slučajevima, smanjenje dioptrije kako bi vid bio dobar te kako biste mogli obavljati svakodnevne aktivnosti bez poteškoća u vidu. 

Nakon što specijalist oftalmolog utvrdi o kojoj se dioptriji radi, slijedi izrada leća za korekcijske naočale, a upravo u tom će vam pomoći optičar, odnosno osoba koja je osposobljena za izradu leća i koja vam može pomoći u izboru onih idealnih za vas. Također, ovisno o vašem načinu života te visini dioptrije može vam preporučiti naočale za kompjuter ili različite filtere za korekcijske naočale.

Odabir naočala i popravak vida 

Osim što optičar izrađuje korekcijske naočale te pacijentu pomaže u odabiru idealnih modela, on se također bavi i popravljanjem korekcijskih naočala i njihovih okvira kada dođe do određenih oštećenja ili lomova. 

Optičar pomaže u odabiru korekcijskih naočala
Optičar pomaže u odabiru idealnih modela korekcijskih naočala, naočala za kompjuter i njihovih okvira.

Također, optičar se bavi i prodajom korekcijskih naočala i ostalih oftalmoloških pomagala te na temelju svog znanja i iskustva pacijentima savjetuje kako pravilno održavati i upotrebljavati navedena pomagala. Sve ove zadatke može kvalitetno obavljati samo ukoliko je predan svome poslu te ukoliko u isti ulaže svoje vrijeme i trud stručno se usavršavajući cijeli svoj radni vijek.

Mogućnost napredovanja optičara

Želite li postati optičar i ovo zanimanje vam se čini zanimljivim i dinamičnim to možete postati upisivanjem srednje škole koja nudi takve programe.

Savjeti kako uspjeti u školi za optičara.

Nakon završetka četverogodišnjeg srednjoškolskog obrazovnog programa, učenici polažu završni ispit nakon kojeg postaju optičari ili tehničari za očnu optiku.

Slične objave:

Off 

July 22, 2022 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top