Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Nova vrsta pseće hrane

Svima je poznato da je pravilna ishrana pasa vrlo bitna pa su se zbog toga na tržištu pojavile različite vrste pseće hrane pri čemu svaka od njih ima svojih prednosti i mana. Kao jedna od najzastupljenijih vrsta pokazala se suha hrana za pse koju danas kupuje najveći broj vlasnika pasa. 

Ipak, danas je dio proizvođača suhe hrane za pse počeo proizvoditi i mokru hranu za pse. Specifičnost je vidljiva je već i iz samog imena, a to je da ona u svom sastavu sadrži najmanje 60 % vode. Ova količina vode, odnosno vlažnosti pokazala se kao odličan način hranjenja pasa.

Varijacije u asortimanu hrane za životinje

Kako bi se mokra hrana za pse počela što više koristiti, njezini proizvođači su se potrudili psima ponuditi onu napravljenu od različitih sastojaka s velikim brojem različitih okusa. Osim toga, forma mokre hrane za pse je također specifična pa tako ona danas dolazi u obliku:

  • Želea
  • Glatke paštete
  • Smjese

Osim različite teksture i njihova ambalaža je različita pa tako ona dolazi u limenkama i vrećicama.

Zašto odabrati mokru hranu za pse

Osim što je mokra hrana za pse lakše probavljiva i način njezine proizvodnje ima zdravstvene prednosti za pse. U prvom redu ovdje govorimo o tome da se njezinom konzumacijom smanjuje količina ugljikohidrata, a povećava se unos proteina, što je u slučaju određenih bolesti poput dijabetesa odlično rješenje. Osim toga, za sve one pse koji imaju problema s funkcioniranjem mokraćnog sustava, mokra hrana za pse je odličan izbor jer se njezinim unosom povećava i unos vode u organizam psa. 

Mokra hrana za pse je odličan izbor.
Mokra hrana za pse lakše je probavljiva i način njezine proizvodnje ima zdravstvene prednosti za pse.

Svi oni koji se protive korištenju raznih konzervansa u proizvodnji također će biti oduševljeni ovom vrstom. Naime, način na koji se ona pakira omogućava da se u hranu ne stavljaju nikakvi konzervansi ili umjetne boje što rezultira zdravijom hanom. 

Pazite na doziranje pseće hrane 

S obzirom na to da je način proizvodnje i sastav mokre pseće hrane u potpunosti različit od suhe hrane za pse, prilikom doziranja valja biti oprezan. Tako je idealna količina mokre hrane za pse 1 do 5 % težine psa, ovisno o njegovoj aktivnosti i veličini te drugim specifičnostima pasmine. 

Video: Koliko trebam hraniti svog psa?

Ono što uvelike olakšava je činjenica da na svakom pakiranju postoji tablica doziranja s točnim mjerama hrane u usporedbi s veličinom psa pa ne biste trebali imati problema.

Slične objave:

Off 

June 7, 2022 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top