Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Najbolje plaže Budve

Odaberite odgovarajuću plažu za sebe

Najpopularnija južna destinacija sa predivnim plažama je Crna Gora. Poznate holivudske zvijezde kao Sofija Loren, Kirk Daglas i Silvester Stalone su provodili svoj ljetni odmor upravo u Crnoj Gori tačnije u Budvi.

Crna Gora je relativno nova država koja se odvojila od Srbije 2006. godine i postala nezavisna. Od tada, razvoj ove zemlje je neiščekivano porastao, a najviše zbog turista koji su se vratili da bi ponovili svoje ljetne avanture. Crnogorska obala je dugačka 295 kilometara, a 72 kilometra čine plaže.

Otkrijte prekrasne plaže Budve

Najpoznatija rivijera je Budvanska rivijera. Ovih 35 kilometara obale je planinski, pa na mnogim mjestima postoji samo uzak pojas plaža koje odvajaju planine od mora. To stvara desetine skrivenih plaža sa toplim i kristalno čistim morem. A svaka od tih plaža je savršena da se provede dan na njoj.

Plaža Sveti Stefan je poznata po tome što se spaja sa malenim ostrvom koje liči na tvrđavu. Porijeklo je nepoznato, ali između 1960. i 1980. godine bila je jedno od najluksuznijih mjesta za posjetiti. Danas, mjesto je renovirano i opet je glavna atrakcija elite. Plaža je otvorena za javnost i uglavnom je slična ambijentu sa najljepših razglednica.

Plaža Bečići je jedna od najvećih i najljepših plaža južnog Jadrana. Skoro 1 km pješčane plaže biva prekriveno svakog ljeta turistima koji obavljaju različite vodene aktivnosti. Ovaj dio je prepun hotela, kafića i restorana pa se ne preporučuje osobama koje žele miran godišnji odmor.

Jaz plaža je poznata po ugošćavanju nekoliko svjetski poznatih ličnosti iz muzičkog svijeta uključujući Roling Stonse i Madonu. Plaža je šljunčana ali zato voda ima nevjerovatnu tirkiznu boju. Jedan dio plaže je namijenjen nudistima, a u blizini se nalazi i dio za kampere gdje možete kampirati (šatori, …).

Mogren plaža se sastoji od dvije plaže koje su povezane tunelom koji se nalazi u stijeni. Planine koje se nalaze iznad plaža zaklanjaju ih od vjetra i ostalih turista.

Blizu autoputa nalazi se pješčana plaža koja je lako dostupna i jako lijepa. Nije krcata ljudima kao plaže iznad, a zove se Kamenovo. Što se južnije ide može se naići na plaže koje su sve ljepše i ljepše sa vrlo malo turista.

Najbolje vrijeme za posjetu Budve je između maja i oktobra. Klima je uglavnom mediteranska pa su ljeta dugačka, topla i suva, a prosječna temperatura je od 24 do 35 stepeni.

U termama za djecu će uživati i roditelji

Roditelji uvijek traže načine kako razveseliti svoju djecu, traže zanimljiva odredišta gdje bi ih mogli povesti. Izbora je uvijek mnogo, no mnogo djece obožava kupanje te roditelji često pokušavaju pronaći mjesta na kojima djeca mogu uživati u kupanju.

Slične objave:

Off 

April 26, 2013 This post was written by Categories: Crna gora turizam Tagged with:
No comments yet


Top