Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Motocross rukavice za zaštitu od hladnoće i ozljeda

Motocross je vrsta sporta za koji su potrebni motocikli, a čiji je naziv nastao spajanjem riječi motorcycle i cross country, odnosno riječi motocikl i vožnja po terenu. Već iz imena možemo zaključiti da se radi o utrkama na motociklima koje se odvijaju na neravnim, brdovitim, a često i opasnim terenima. 

S obzirom na to da se radi o iznimno opasnom sportu, izrazito je važno da vozila, ali i sva ostala oprema bude posebno oblikovana i prilagođena upravo za svrhu takvog natjecanja. Sukladno tome, vozila za motorcross, ali i pripadajuća oprema, kao što su motocross rukavice, nisu namijenjeni korištenju u javnom cestovnom prometu. 

Motocross rukavice su važan moto dodatak

Kada počnemo razmišljati o bavljenju motocross natjecanjima, najprije ćemo razmisliti o tome što nam sve treba od opreme. Naravno, uz vozilo, tu je i kaciga koju možemo i personalizirati, motocross odijelo, čizme… Motocross rukavice možda neće biti prva stvar koja nam padne na pamet kada razmišljamo o nužnoj opremi, ali one su izrazito važne. Sjetimo se samo osjećaja odumrlosti i boli u rukama kada tijekom zime zaboravimo rukavice. 

Motocross rukavice tijekom utrke
Motocross rukavice tijekom utrke možeju poboljšati učinak učvršćujuć stisak, kao i doprinijeti sveukupnom boljem iskustvu. 

Motocross vozila mogu dosegnuti brzinu od 160 km/h, a uz tu brzinu ide i brz vjetar kojem smo izloženi sa svih strana. Bez motocross rukavica, ruke poslije utrke ne bismo osjećali, a prijetila bi i opasnost da nas odumrlost ruku i tijekom utrke dovede u opasnost.

Vrijedna investicija u moto opremu

Motocross rukavice mogu se kupiti u različitim online i fizičkim trgovinama, a cijene im se mogu kretati od 100 do nekoliko stotina kuna, ovisno o dizajnu koji želimo, ali i kvaliteti koju tražimo. 

Najbolje rukavice za motocross

U raznim online trgovinama mogu se naći rukavice sa različitim motivima, tako da svatko može pronaći nešto za sebe, ukoliko želi da mu se motocross rukavice slažu uz ostatak odijela ili pak uz pomoć njih želi izraziti svoj identitet i biti prepoznatljiv tijekom utrke. 

Poboljšanje performansi pri vožnji motocikla

Ukoliko zaštita ruku ne predstavlja dovoljnu motivaciju za kupovinu i korištenje motocross rukavica tijekom utrke, važno je napomenuti da njihovo nošenje tijekom utrke može poboljšati učinak učvršćujući stisak, kao i doprinijeti sveukupnom boljem iskustvu. 

Osim toga, motocross rukavice štite i u slučaju nesreće. Tijekom kupovine potrebno je paziti da su namijenjene upravo za to. Iako će možda njihova cijena biti nešto viša, sigurnost bi vam svakako trebala biti na prvom mjestu.

Slične objave:

Off 

November 4, 2022 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top