Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Motocross oprema – kvaliteta koja spašava živote

Ljubitelj ste vožnje motorom, a niste upoznati s opremom za vožnju? Vrijeme je da se upoznate s najvažnijim dijelovima motocross opreme, onom koja spašava živote. Ovdje govorimo o pravoj i kvalitetnoj opremi koja će spriječiti ozbiljne ozljede i istovremeno omogućiti udobniju vožnju.

Motocross oprema je ustvari svaki dodatak kojeg koriste vozači motora, a to su:

 • kacige
 • jakne
 • hlače
 • majice
 • čizme
 • rukavice 
 • i razna druga oprema

U nju pripadaju i dijelovi koji se ne nalaze na vozaču, kao što je recimo kutija za motor, cerada za zaštitu motora ili pretinac za kacigu. Važnost opreme za vožnju nitko ne može zanijekati stoga je bitno da otkrijete na što obratiti pažnju prilikom kupovine.

Motocross oprema
Motocross oprema je ustvari svaki dodatak kojeg koriste vozači motora

Sigurnost i dobar izgled idu ruku pod ruku

Dobra moto oprema je ona koja ima sve bitne sigurnosne značajke i koja odgovara vašim kriterijima kupnje, a glavni su:

 • izgled
 • kvaliteta
 • udobnost
 • cijena

Najvažniji faktori bi trebali biti sigurnost i udobnost jer vožnja u neodgovarajućoj opremi može biti vrlo neugodna, a često i opasna.

Motocross kaciga

Jedan od najvažnijih dijelova je motocross kaciga, a za nju je udobnost najvažniji faktor. Kaciga ne smije stiskati niti biti preteška, a bitan je i materijal od kojeg je napravljena, jer se ne smije previše zagrijavati na vrućini. Osim što je ovo opasno, iznimno je neugodno.

Jakna i kombinezon

Za moto jaknu ili kombinezon je najvažnija tkanina, jer je jakna upravo ono što najbolje štiti od vjetra i što vožnju čini udobnom bez obzira na vremenske prilike. Tkanje moto jakne mora biti gusto jer ona ne smije biti debela i teška, već lagana i nepropusna kako bi bila što lakša za nošenje. Motocross oprema se treba birati po kvaliteti i dizajn nikako ne treba biti ključan za odabir.

Kod jakne obavezno pripazite da vas ne koči ili ne smeta kad raširite ruke jer ćete tijekom vožnje htjeti komociju prilikom pomicanja. Izbjegavajte jakne s puno metalnih dijelova; izgledaju dobro, ali mogu ugroziti sigurnost slučajnim zahvaćanjem drugih predmeta. Isto vrijedi i za hlače, koje moraju biti udobne i lagane kako bi podnijele sate vožnje, znojenje i slično.

Rukavice za motocross

Velika opasnost u vožnji mogu biti i nekvalitetne rukavice koje će izazvati znojenje, pothlađivanje ili pregrijavanje ruku, te neće omogućiti dobar „grip“ tijekom vožnje. Motocross oprema je dosta širok pojam, a može obuhvaćati i dodatne štitnike za tijelo. Uložite u dobre Motocross rukavice za zaštitu od hladnoće i ozljeda.

Razmišljajte kao profesionalni vozač

Za nabavu motocross opreme koja će zadovoljiti vaše zahtjeve bitno je dobro istraživanje. Proučite ponudu, proizvođače i cijene. Isprobajte što vama najbolje odgovara i nemojte štedjeti na vlastitoj udobnosti i sigurnosti.

Razmišljate kao profesionalac koji je svjestan da kvalitetna motocross oprema može spasiti i njegov život, te da je riječ o dugoročno isplativoj kupnji koja ima dugu trajnost ako je kvaliteta dijelova opreme neupitna.

Slične objave:

Off 

March 26, 2021 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top