Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

He Shou Wu – nevjerojatni učinci jedne biljke

Za liječenje raznih bolesti, kao i za preventivu od raznih tegoba i sličnog možete učiniti dvije stvari. Možete se okrenuti tradicionalnom obliku liječenja i koristiti razne lijekove koji se danas nalaze na tržištu. Neke možete sami kupiti, dok se neki izdaju isključivo na recept.

S druge strane, možete se odlučiti za alternativni oblik liječenja. A od podrazumijeva korištenje raznih nekonvencionalnih lijekova, pripavaka i metoda. Moderna medicina je vrlo oprezna po tom pitanju i mnogi liječnici ne vole govoriti o tome, iako su i sami nekada bili svjedoci kako su takvi načini liječenja pomogli onima kojima tradicionalni oblik liječenja nije pomogao. A često ćemo vezano uz alternativu čuti za izraz He Shou Wu.

Čarobna biljka iz kineske medicine

He Shou Wu je biljka koja potječe iz Kine i koja se već vrlo dugo koristi u kineskoj medicini. Raste u obliku loze. Osim ovog naziva, u literaturi se spominju i nazivi Fo-Ti i Fo-Ti-Tieng. Zanimljiva je i legenda o tome kako je ova biljka dobila ime. Nekoć davno je dan čovjek odlutao u šumu i pijan zaspao. Bio je vrlo slab, kosa mu je već bila vrlo sijeda te je bio impotentan, a to je bio jedan od razloga zašto je puno pio. Kad se probudio, ugledao je lozu koju je iskopao i ponio kući. Konzumirao ju je i već nakon sedam dana je postao puno snažniji, kosa mu se potpuno oporavila, impotencija je nestala te se oženio i dobio nekoliko sinova.

He Shou Wu

Jednog od tih sinova nazvao je He Shou Wu, što bi u slobodnom prijevodu značilo “onaj s crnom kosom”. Prema legendi, on je živio 130 godina, a kosa mu je cijelo to vrijeme ostala isto kao i u mladosti.

Poznata ljekovita svojstva

Mnogi koji su koristili ovu čarobnu biljku imaju samo riječi hvale, a spominju i njezina razna ljekovita svojstva. Neka od tih svojstava su sljedeća:

  • Jača kosu, činu ju zdravijom i uklanja sijedi
  • Povećava plodnost
  • Poboljšava cirkulaciju
  • Osnažuje imunološki sustav
  • Smanjuje visoki krvni tlak
  • Smanjuje upale na jetri

Osim ovih postoji i niz drugih pogodnosti koje se povezuju s korištenjem ove biljke, no to sve nije uvijek lako znanstveno dokazati. No, činjenica da je Kinezi već dugi niz godina koriste za liječenja raznih oboljenja, svakako joj idu u korist.

Korištenje korijena He Shou Wu

He Shou Wu se u kineskoj medicini koristi u izvornom obliku, odnosno koristi se sam korijen biljke. No, u tom slučaju ga treba znati pripremiti za korištenje. U slučaju nepravilne pripreme, on može imati loše posljedice po tijelo, odnosno laksativno djelovanje.

He Shou Wu

Prema tradicionalnom kineskom vjerovanju, ispravan način za njegovu pripremu je kuhanje uz crni grah. Tek kada se pripremi na taj način, može se slobodno konzumirati i uživati u njegovim blagotvornim moćima.

Jednostavnije konzumiranje u obliku praha

Najjednostavnije konzumiranje ove biljke je u obliku praha. Taj prah je posebno pripremljen i tada više ništa ne morati raditi, već se samo morate pridržavati uputa na proizvodu. Najčešće se na pakovanju spominje korištenje na način da uzimate pola do jedne čajne žličice, jednom ili dvaput dnevno. Vrlo je važno ne prekoračiti preporučene doze kako ne biste postigli suprotan učinak.

Isto tako, bolujete li je od neke bolesti ili niste potpuno sigurni u primjenu ovog praha, svakako se posavjetujte s liječnikom.

Dostupnost He Shou Wu u trgovinama

He Shou Wu možete pronaći u nekim ljekarnama ili u posebnim, specijaliziranim trgovinama koje prodaju razne biljne pripravke. Osim toga, dostupan je i u nekim web trgovinama, poput, u posljednje vrijeme, vrlo popularne Vegamega. Ova web trgovina stekla je određeni kultni status među svima onima koji traže neke zanimljive alternativne proizvode, poput ove kineske biljke. A iznimno je bitno da ovaj pripravak i slične kupujete na provjerenim mjestima, kao što je ova web trgovina.

He Shou Wu

Naime, ljudi se danas sve više okreću alternativnim načinima liječenja jer smatraju da im mogu pomoći više od konvencionalnih. Zbog toga je potražnja, ali i prodaja tih alternativnih lijekova i pripravaka porasla. Mnogi su ovdje vidjeli priliku za zaradu te se na internetu danas mogu pronaći brojne stranice koje vam ih nude, po povoljnijoj cijeni nego u web ili lokalnim trgovinama. No, često je riječ je pripravcima koji to zapravo nisu, odnosno prodaje se nešto je po izgledu i teksturi slično originalnom proizvodu. Zato, želite li biti sigurni u ono što kupujete, kupujte u web trgovini Vegamega ili nekoj drugoj provjerenoj lokalnoj trgovini.

Slične objave:

Off 

April 19, 2019 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top