Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Osnovni dodatak u kozmetičkoj torbici

Maskare su jedan od ključnih koraka svakog šminkanja, one nadopunjuju i zaokružuju svaki izgled dajući predivan izgled svakom licu i svakoj šminki. Bez obzira radi li se o zahtjevnom make up looku ili svakodnevnom looku, maskara je neizostavan dio rutine šminkanja. 

U posljednje vrijeme kada se sve više njeguje tzv. no make up, one su i dalje vrlo tražene jer daju prirodan, ali malo bolji izgled trepavica zbog čega ćete izgledati dotjerano, ali kao da se niste puno trudili. Problem s njima nastaje kada žene imaju zahtjevne trepavice pa teško nalaze onu pravu za sebe. Ipak, make up industrija je uvelike napredovala zbog čega svatko može pronaći pravu maskaru za sebe.

Odredite prioritete kod šminkanja

Za maskare i njihovo stavljanje na lice, vrlo je važno odrediti što su vaši prioritetu u šminkanju trepavica, odnosno što želite postići. Upravo zbog toga, na tržištu postoje različite vrste maskara koje omogućuju:

  • Veću duljinu
  • Veći volumen
  • Veću dužinu i volumen
  • Promjenu boje trepavica

Osim prema nazivu, maskare za određenu namjenu prepoznat ćete i prema obliku njihove četkice. Oneza volumen imaju nešto deblju i veću četkicu za nanošenje proizvoda, dok one za duljinu imaju nešto tanje, odnosno uže četkice za nanošenje. Kada je riječ o maskarama u boji, tada je boja jasno naznačena na proizvodu. Najprodavaniji su one u plavoj i smeđoj boji.

Maskare za plivanje

Osim klasičnih, danas na tržištu postoje i vodootporne maskare. Naime, za razliku od klasičnih, omogućavaju to da se ne razmazuju prilikom dodira s vodom ili drugim tekućinama. Upravo zbog toga, primjerene su za nošenje na plažu, plivanje, sportske aktivnosti kod kojih dolazi do pojačanog znojenja i slično. U trgovinama s kozmetičkim proizvodima možete pronaći vrlo široki asortiman pa svakako dobro provjerite što se sve nudi.

Maskara
Postoje i vodootporne maskare

Uklanjanje s lica

Ono što je važno napomenuti kada je riječ o vodootpornim maskarama je to da je njihovo skidanje nešto teže od skidanja onih klasičnih. Upravo se zato za njihovo skidanje savjetuje korištenje nešto drugačijih sredstava za skidanje šminke poput onih na uljnoj bazi. 

Uklanjanje vodootporne i tvrdoglave maskare. Brzo i jednostavno.

Na tržištu je moguće pronaći niz sredstava za skidanje šminke na ovoj bazi, a najčešće dolaze u obliku dvofaznih tekućih sredstava za skidanje šminke, bazama ili ulja. Koje god sredstvo za skidanje vodootporne maskare odaberite, uvijek budite nježni i trudite se da što manje čupate i trljate trepavice koje su, kao i cijelo područje oko očiju, vrlo osjetljive.

Slične objave:

Off 

December 27, 2021 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top