Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Pelješac nudi mnogo zanimljivih turističkih atrakcija

Pelješac je drugi po veličini hrvatski poluotok i nalazi se u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Površine je 348 km2. Zbog svoje mediteranske klime, Pelješac ima duga, topla ljeta s vrlo malo oborina te vrlo blage zime. Većinom godine temperature su vrlo ugodne pa je Pelješac vrlo ugodno mjesto za život, a pogotovo ljeti u vrijeme turističke sezone kada ga posjete brojni turisti iz raznih krajeva svijeta. Osim vrlo bogatog biljnog svijeta, zanimljiv je i životinjski svijet. Na Pelješcu se mogu vidjeti neke karakteristične životinje kao što su čagalj, mufloni, indijski mali mungos i dr.

Gospodarstvo i turizam

Glavne dio gospodarstva u Pelješcu se odnosi na poljoprivredu, ribarstvo i pomorstvo. Kada je riječ o poljoprivredi, najviše su zastupljeni maslinarstvo i vinogradarstvo. Najpoznatija sortna vina s ovog područja su Dingač i Postup koja su postigla značajan uspjeh i u svijetu. Također, Pelješac spada u jedno on najznačajnih područja kad je u pitanju uzgoj školjaka. Najviše školjaka uzgaja se u malostonskom zaljevu te na obali kod Brijeste.

No, u današnje vrijeme ipak se najviše toga vrti oko turizma. Počeo se razvijati još oko 60-ih godina prošlog stoljeća, no to je dosta poremetio Domovinski rat nakon kojeg se više nisu nastavili slični rezultati. Ipak, Pelješac je vrlo zanimljiva ljetna destinacija i iz godine u godine se smještajni kapaciteti jako brzo popunjavaju.

Turističke atrakcije

S obzirom na svoju veličinu, Pelješac nudi brojne turističke atrakcije, od prirodnih do kulturnih. Planinari će ovdje također doći na svoje usponom na najviše brdo, Svetog Iliju, čiji se vrh nalazi na 961 m nadmorske visine. Oni koji vole uživati u prirodi svakako trebaju posjetiti posebni šumski rezervat, odnosno čempresadu „Pod Gospu“. Riječ je o području ispred franjevačkog samostana kojim dominiraju razna vegatacija, poput alepskog i primorskog bora, čempresa i drugih. Starost im je oko 65 godine.

 

Razni gradovi i mjesta na Pelješcu, poput Orebića, Stona, Lovišta i drugih također nude razne znamenitosti i svaki od tih mjesta vrijedi posjetiti. A čak i oni koji su došli na Pelješac samo zbog mora i plaža će uživati. S obzirom da je Pelješac izduženog oblika, duž obale mogu se pronaći brojne prekrasne šljunčane i pješćane plaže. Isto tako, kristalno čisto more pruža odlične uvjete, ako ste se odlučili za ronjenje.

Bez obzira koji je vaš osnovni razlog posjeta Pelješcu, bez obzira za koje mjesto na Pelješcu ste se odlučili, zasigurno ćete uživati u svemu što vas očekuje.

Slične objave:

Off 

June 1, 2017 This post was written by Categories: Turizam i istraživanja No comments yet


Top