Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Osigurajte si odličnu vidljivost pri vožnji auta

Pranje stakla automobila i dobra vidljvost vrlo je važno za osiguravanje sigurne vožnje auta. Jedna od glavnih komponenti koja omogućava učinkovito pranje stakla je pumpica za pranje stakla automobila. Ova mala i neizgled beznačajna komponenta ima glavnu ulogu u osiguravanju odlične vidljivosti i održavanju čistoće stakla tijekom vožnje. 

U nastavku ćete saznati više o toj komponenti, o njenoj važnosti kao i o zamjeni, u slučaju da to bude potrebno.

Korištenje tekućine za pranje stakla

Pumpica za pranje stakla automobila zapravo služi za izbacivanje tekućine za pranje na:

  • Prednje staklo 
  • Stražnje staklo

Ta tekućina je zapravo voda pomiješana s posebnim sredstvom za čišćenje stakla, koja će učinkovito ukloniti prljavštinu, insekte, masnoće i razne druge nečistoće. 

Automobilska pumpica za pranje stakla radi tako da stvara pritisak koji gura tekućinu iz spremnika prema mlaznicama koje su smještene na prednjoj i stražnjoj strani vozila. Nakon što se tekućina nađe na staklu, pomoću brisača se raspoređuju po staklu pa je važno i da brisači budu u dobrom stanju.

Odlična vidljivost pri vožnji auta

Na nekim novijim modelima auta, pumpice za pranje stakla auta omogućavaju da se prilagodi brzina izbacivanja te tekućine ovisno o uvjetima vožnje. Primjerice, ako pada kiša ili je staklo jako prljavo, vozač može odabrati veću brzinu izbacivanja tekućine.

Pumpica za pranje stakla automobila za čista stakla
Pumpica za pranje stakla automobila radi tako da stvara pritisak koji gura tekućinu iz spremnika prema mlaznicama koje su smještene na prednjoj i stražnjoj strani vozila. Pomoću brisača se tekućine raspoređuju po staklu.

Na ovaj način će se staklo puno brže i učinkovitije očistiti, a vozač neće izgubiti fokus na vožnju pa je ovo još jedan način za povećanje sigurnosti vožnje. Čisto vjetrobransko i stražnje staklo osigurat će odličnu vidljivost što je itekako bitno za vožnju, pogotovo u lošim vremenskim uvjetima ili noću.

Održavanje i zamjena pumpice za pranje stakla automobila

Sve dijelove automobila važno je redovito održavati kako bi oni što duže bili ispravni. Isto tako je važno i redovito održavanje pumpice za pranje stakla automobila za njezin optimalan i dugotrajan rad bez problema. Redovito provjeravajte i po potrebi nadopunjavajte tekućinu za pranje stakla u spremniku. Također provjeravajte i funkcionalnost pumpice, mlaznica i brisača kako bi se osiguralo da tekućina dolazi do stakla i ravnomjerno se po njemu raspoređuje.

Zamjena Volkswagen pumpice za pranje stakala auta – Kako pronaći skrivenu pumpicu za pranje vjetrobranskog stakla.

U slučaju kada primjerite da se tekućina ne izbacuje, vjerojatno je došlo do kvara pumpice za pranje stakla auta i potrebna je njezina zamjena. Možete je kupiti u trgovinama koje prodaju autodijelove, ali pazite da kupite onu koja je prilagođena vašem modelu auta.

Slične objave:

Off 

May 18, 2023 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top