Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Sjenila za auto olakšavaju putovanja

Putovanje u nove ljetne avanture nešto je čemu se mnogi vesele cijele godine. Ipak, veselje se vrlo brzo može pretvoriti u  nervozu, ako se tijekom puta pronađete u gužvi na nemilosrdnom ljetnom suncu. 

Kako biste si barem malo olakšali putovanje po vrućini, sjenila za auto odlična su opcija za vas. Jednostavno postavljanje i kompaktne dimenzije znače da ih sa sobom možete nositi bilo gdje i koristiti kada god jarko sunce udara direktno kroz prozor automobila.

Klasična auto sjenila

Klasična sjenila za auto, koja se pričvršćuju na prozor auta vakuumskim držačima mogu se tijekom ljeta pronaći u gotovo svim trgovinama. Ovo jednostavno i jeftino rješenje stajat će vas par desetaka kuna, a za taj novac ih možete nabaviti i nekoliko u kompletu. Ova jeftina sjenila za auto omiljena su zbog svoje jednostavnost: 

  • vrlo jednostavno se zalijepite za staklo
  • vrlo jednostavno se skidaju po potrebi

Njihova najveća mana je to što nisu trajno rješenje. Naime, ova napravljena su od dosta tanke mrežice koja vremenom ili na suncu jako lako puca ili se pak mrvi, pa nemojte očekivati da ćete ih koristiti duže od nekoliko sezona, pogotovo ako ste teške ruke u rukovanju. 

Jeftina sjenila za auto možete vrlo jednostavno zalijepite za staklo
Sjenila za auto odlično su rješenje

S druge strane, ova vrsta auto sjenila najčešće dolazi u mnogim zanimljivim i razigranim oblicima te s motivima koji će oduševiti djecu, pa su savršena imate li na stražnjim sjedalima male putnike koje želite zaštititi od sunca.

Nova rješenja u obliku dodataka za auto

Osim klasičnih varijanti, danas se također mogu pronaći i sjenila za auto na namotavanje, kako i ona koja sliče zavjesama. Obje vrste zanimljivo izgledaju te su generalno veoma kvalitetno napravljena, no stoje ipak nešto više. Za obje vrste potrebno je malo pažnje kod postavljanja te se općenito očekuje kako se jednom postavljena sjenila za auto neće ponovno skidati uskoro. 

Kod modela na namotavanje najveći problem stvara mehanizam, koji se čestim povlačenjem ili grubim korištenjem može pokidati. Modeli koji sliče zavjesama pak dolaze s dvije vodilice, na vrhu i na dnu. Imate li prozore dovoljno velikih dimenzija, ova vrsta sjenila za auto odlično je rješenje, no ako su vam prozori manji, neće se moći lako postaviti jer će tkanina visjeti sa strane.

Sjenila mogu se koristiti i za ogledalo za auto, komponentu automobila smještenu u unutrašnjosti odmah iznad vjetrobranskog stakla.

Slične objave:

Off 

July 26, 2019 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top