Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Zaštitite vaš automobil pomoću cerade za auto

Auto cerada odlično štiti vaš automobil od svih vremenskih uvjeta poput kiše, tuče ili dugotrajnog izlaganja suncu. Čak i ne toliko popularne kod ljudi, ponajviše zbog potrebe za stavljanjem i skidanje, cerade za auto odlična su zaštita vašeg limenog ljubimca ako niste u mogućnosti parkirati u garaži. Dugotrajno izlaganje automobila na suncu može otopiti gume kod prozora, te isto tako dovesti do izbjeljivanja boje. Koristeći cerade za auto izbjeći ćete oneštećenja automobila od strane bilo kakvih vremenskih uvjeta, no za razliku od garaže, one vaš automobil ne mogu zaštititi od ljudi ili životinja.

Kako odabrati veličinu cerade za auto?

Cerade za auto su različitih veličina i ovisi o vašem automobilu, te njegovoj veličini koju ćete odabrati. One najčešće dolaze u 4 veličine, a to su M, L, XL i XLL, no postoje i one cerade koje su točno napravljene prema mjerama određenog modela automobila. Detaljnije o ceradama i njihovom odabiru možete se raspitati kod prodavač u poslovnici, a ukoliko se želite malo potruditi pomoću interneta možete pronaći ceradu za točno model vašeg automobila.

Kako se cerada postavlja na auto?

Veoma je važno da ukoliko koristite cerade za auto pratite i prognozu, jer je postavljanje cerade na auto tijekom kiše ili nevremena podosta teško. Stoga pobrinite se i zaštitite vaš automobil prije početka nevremena. Prvo postavite ceradu preko cijelog automobila, a drugi korak je da pomoću užeta ceradu stisnete oko vozila kako je vjetar ne bi ne pričvršćenu skinuo. Prilikom skidanja jednostavno otpustite ceradu, skinite s vozila, te omotajte i spremite do sljedećeg korištenja.

Cerade za auto odlična su zaštita automobila od svih vremenskih uvjeta, te su idealno rješenje za one koji nemaju mogućnost parkiranja automobila u garažu. S druge strane garaže pružaju sigurnost automobilu i od ljudi, te životinja koje također mogu oštetiti auto. Ukoliko nemate mogućnost parkiranja u garaži ili vam je ona preskupa, tada je cerada odlično rješenje i zasigurno će dobro štititi vaš automobil, te ga održati novim čim dulje. Uvijek se potrudite ceradu namontirati prije nevremena, to je puno lakše, te na taj način nećete smočiti sebe tijekom montiranja.

U ovom članku pročitajte više o tome što je egr ventil i koja je njegova funkcija.

Slične objave:

Off 

May 28, 2018 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top