Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Nema prepreke da bicikle ne prevozite automobilom

Bicikli danas postaju sve značajnije prijevozno sredstvo. Neki se odlučuju za vožnju bicikla iz rekreacijskih razloga, neki iz zdravstvenih, a neki zbog brige o okolištu. Bez obzira kojoj grupi vozača pripadate, vjerojatno ćete ponekad poželjeti bicikl voziti na nekoj daljoj destinaciji. Da biste to mogli, bit će potrebno da bicikle nekako prevezete do odredišta. To je vrlo jednostavno, a sve što vam je potrebno da biste to mogli su nosači za bicikl.

Nosači za bicikl na više mjesta na automobilu

Zaputite li se u neki dućan koji prodaje raznu opremu za automobile i pitate li prodavača koji nosači za bicikl bi bili njegova preporuka, prvo će vas pitati gdje ih želite smjestite. Naime, nosači za bicikl se mogu postaviti na tri mjesta na automobilu. Najčešće se postavljaju na krov. Prijevoz bicikala na krovu ima brojne prednosti. Kao prvo, bicikli vam ne smetaju prilikom vožnje i gotovo da i nećete imati osjećaj da ih prevozite. Isto tako, bicikli se na ovaj način prevoze u istom smjeru u kojem se automobil kreće zbog čega dolazi do manjeg otpora zraka. Zato bez straha možete voziti automobil brzinama kao što biste i inače vozili.

Drugi način prijevoza bicikla je postavljanjem nosača za bicikle na stražnja vrata. Takvi krovni nosači imaju posebne gumene dodatke koji su postavljeni između samih nosača i vrata kako se uslijed vožnje ne bi oštećivao lim automobila. Određeni problem bi nekim vozačima mogla predstavljati činjenica da bicikli koji se prevoze na ovaj način zaklanjaju pogled vozača iza.

Najmanje korišteni način prijevoza bicikla je uz pomoč nosača za bicikle na kuki. Takvi sustavi su skuplji pa se mnogi radije okreću nekoj od preostale dvije vrste prijevoza.

Prijevoz više bicikala

Nosači za bicikl mogu se koristiti za prijevoz jednog bicikla, ali i za prijevoz više njih. Nakon što ih montirate na automobil, potrebno je samo na njih postaviti određene module koji se razlikuju u tome koliko bicikala mogu prevoziti.

Ovo je odličan način da kada obitelj odlazi na put može sa sobom ponijeti sve svoje bicikle te uživati u vožnji kada stigne na odredište. A kasnije ih isto tako i jednostavno vratiti.  

Nosači za skije obavezna su oprema za skijaše. Skijaška je sezona u punom jeku, a za one koji još nisu rješili pitanje prijevoza skija, provjerili smo nosače za skije. Čitajte više …

Slične objave:

Off 

July 20, 2017 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top