Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Automobilski nosači za bicikle kao odlična pomoć

Biciklizam je jedan od najzdravijih sportova koji se može prakticirati gotovo svugdje. Možemo se voziti biciklom po gradu, kroz šumu, do rijeke ili uz brdo. No, ako se često vozimo, brzo izgubimo zanimanje za sve u krugu od nekoliko desetaka kilometara i brzo se umorimo od već viđenih prizora. 

Za istraživanje novih krajolika i otkrivanje novih mjesta na biciklu, svoj bicikl možete ponijeti posvuda zahvaljujući automobilskim nosačima za bicikle. Naravno, gdje god da dođete, možete i iznajmiti bicikle, ali to je znatno skuplje od korištenje ove vrsta auto dodataka koji se lako i jednostavno montiraju na gotovo svaki automobil.

Vrste automobilskih nosača za bicikle

Automobilski nosači za bicikle jednostavno se i bez muke postavljaju na vaš automobil i omogućuju vam da dva do četiri bicikla prevozite bilo gdje u isto vrijeme. Postoje različite vrste ovisno o tome gdje su montirani u automobilu:

  • Krovni nosač za bicikle
  • Nosač bicikla na kuke
  • Nosač bicikla za prtljažnik

Svaki od ovih modela ima svoje prednosti i nedostatke, ali svaki od njih jamči siguran prijevoz bicikla do odredišta i užitak pedaliranja posvuda.

Nikada dovoljno opreza pri vožnji automobila

Bez obzira na to jeste li odabrali automobilski nosač za bicikle koji se montira na krov, kuku ili na vrata prtljažnika, morate uzeti u obzir nekoliko stvari. Prije svega provjerite odgovaraju li oni modelu vašeg automobila kako bi se mogli ispravno montirati. 

najbolji automobilski nosač za bicikle
Kako biste odabrali automobilski nosač za bicikle koji se montira na kuku ili na vrata prtljažnika, provjerite odgovara li modelu vašeg automobila kako bi se mogao ispravno montirati. 

Osim toga, važno je pravilno montirati ih kako u vožnji ne bi ispali s automobila i uzrokovali prometnu nesreću. Ispravno postavljeni ne bi trebali ni na koji način utjecati na vašu vožnju ili pogled.

Automobilski krovni nosači za bicikle 

Automobilski krovni nosači za bicikle najpopularniji su i najtraženiji tip. Oni se postavljaju na univerzalni krovni nosač na krovu automobila. Neki automobili imaju već ugrađene univerzalne krovne nosače, druge je potrebno kupiti, no taj model za krov se jednostavno i lako postavlja i skida s automobila. Osim toga, prednost mu je što ne zaklanja pogled u vožnji i ne produžuje auto.

Kako odabrati najbolji automobilski nosač za bicikle

Ovu vrstu kao i sve druge vrste možete potražiti u trgovinama s autoopremom i autodijelovima, bilo da se odlučite za one fizičke ili online trgovine. Neki modeli su univerzalni, dok su neki namijenjeni točno određenom modelu auta, odnosno riječ je o tipskoj autoopremi. Provjerite što vam najviše odgovara i jednostavno prevozite bicikle s jednog mjesta na drugo.

Slične objave:

Off 

April 26, 2023 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top