Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Krovni nosači za auto za putovanja u nove avanture

Odaberite pravi model dodatka za auto

Krovni nosači za auto moraju se birati prema tome kakav tip auta imate. Osim samih dimenzija auta, važno je i koji tip krova imate, a postoji čak pet vrsta, za kojih je montaža potpuno različita. Neki krovovi već imaju integrirane ili obične nosače na koje se dodatno montiraju krovni nosači za auto. 

S druge stane, neki modeli imaju točke za fiksiranje na koje se postavlja automobilski krovni nosač uz pomoć vijaka. Na kraju, krov također može biti i bez ikakvih dodataka, odnosno klasičan, ili pak na sebi može imati žljebove za kišu. Svaka od tih vrsta krovova traži model krovnih nosača za auto s posebnim sustavom za montažu.

Krovni nosači za auto moraju se birati prema tome kakav tip auta imate.

Vozite oprezno

Na kraju, bez obzira imate li na krovu krovnu kutiju ili na krovu prevozite sportsku opremu, važno je da vožnju prilagodite teretu. Prije svake vožnje s teretom na krovu automobila, provjerite je li teret dobro učvršćen. Izbjegavajte naglo kočenje i promjene smjera, pogotovo ako je teret koji prevozite nešto viši.

Krovne kutije za sve sitnice

Imate li manji prtljažnik na autu, onda nije naodmet povećati njegov kapacitet krovnom kutijom. Ipak, nisu sve krovne kutije za auto iste – osim u cijeni, uvelike se mogu razlikovati i dizajnom, mogućnostima i sigurnošću. Kada birate krovne kutije, pogotovo ako ih planirate koristiti često, važno je da birate što aerodinamičniji dizajn, jer će on stvarati manje dodatne troškove pri vožnji u vidu smanjene potrošnje goriva, kao i manje buke. 

Ako će vaš automobil biti na javnim parkiralištima, također je dobro odabrati krovne kutije s bravicama za zaključavanje na mjestu na kojemu se spajaju s krovnim nosačem, za dodatnu zaštitu od krađe stvari iz krovne kutije ili pak same krovne kutije.

Slične objave:

Off 

July 10, 2020 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top