Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Zubni implantati omogućuju prekrasan osmijeh

Razne bolesti, poput paradontoze, traume od udaraca ili jednostavno starenje, mogu rezultirati gubitkom zubi. Osim što utječe na estetiku, gubitak zuba također može predstavljati i problem u svakodnevnom životu, pogotovo tijekom jela.

Pravilan zagriz i lijep osmijeh jednostavno možete vratiti terapijom zubnim implantatima, koji su dugoročno i efikasno riješenje ovog problema. Većina ih dolazi s doživotnom garancijom te se mogu ugraditi bez obzira radi li se o jednom ili više zubi koji nedostaju. Ljepši osmijeh, lakši govor i više samopouzdanja samo su neki od prednosti kada su u pitanju zubni implantata.

Implantati ili most

Kod nedostatka jednog zuba, generalno se češće ugrađuje most, zbog jednostavnosti postupka. Ipak, gledajući dugotrajno, bolje rješenje svakako su zubni implantati, jer tijekom ugradnje nije potrebno brusiti zdrave zube, što i njima produljuje životni vijek, ali i smanjuje šansu za kasnijim nastankom bolesti.

Zubni implantati

S obzirom da se i na zubni implantat može staviti most, mogućnosti za popravak zuba je mnogo, a pri samoj ugradnji, bez obzira na veličinu, nije potrebno dirati zdrave zube sa strane. Ipak, ugradnja zubnih implantata nešto je kompliciraniji i skuplji proces, koji može biti i bolan, jer se zubni implantati ugrađuju u samu kost čeljusti. Uspješnost ugradnje zubnih implantata je 99%, a većina iih dolazi s doživotnom garancijom, što znaći da jednom kada popravite stanje u ustima, ne biste trebali imati daljnih problema.

Uvjeti za ugradnju zubnih implantata

Uvjeta koji bi vas mogli spriječiti kod ugradnje zubnih implantata nema mnogo. Ne postoji dobna granica za ugradnju, a ugradnja zubnih implantata preporučuje se čak i kod ljudi kojima je u potpunosti onemogućena ugradnja proteza. Jedini ograničavajući faktor predstavlja gustoća kosti, koja se ipak također može popraviti dodatnim zahvatima.

Zubni implantati ne preporučuju se ljudima koji pate od bolesti koje bi mogle utjecati na zarastanje, na primjer dijabetes, te nakon kemoterapije. Prednosti zubnih implantata zaista ima mnogo. Osim što poboljšavaju kvalitetu života, olakšavaju govor i štite zdrave zube, implantati također pomažu u očuvanju kosti.

Prazan prostor koji nastaje gubitkom zuba često može uzrokovati propadanje dijela čeljusti i gubitak snage i čvrstoće kosti, a gubitak zubi često može utjecati i na vanjski izgled lica koje pomalo gubi prirodan oblik. Stoga su zubni implantati odlično i trajno rješenje koje će vam osigurati lijep i mladolik osmijeh.

Bijeli zubi postali su simbol zdravlja i privlačnosti. Izbjeljivanje zuba postaje sve popularniji postupak za blistav osmijeh. Čitaj više…

Slične objave:

Off 

September 25, 2018 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top