Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Veća sigurnost uz kvalitetne LED žarulje za auto

Današnji automobili su u mnogučemu superiorniji u odnosu na modele proteklih godina. Autoindustrija se ubrzano razvija i brojni auto dijelovi su danas bolji i napredniji od onih prije. Rasvjeta na automobilima je nešto što se itekako razvilo. Halogene žarulje se i dan danas još uvijek ugrađuju u velikoj mjeri, no LED žarulje za auto pokazale su se kao puno bolje rješenje. 

Prije su uglavnom bile rezervirane samo za one luksuznije modele, no danas su lako dostupne i svima ostalima. Tome je najviše pridonijela konkurentnost među proizvođačima što je osiguralo nešto niže cijene.

Bolje osvjetljenje ceste

U odnosu na halogene žarulje, LED žarulje za auto imaju brojne prednosti. Jedna od glavnih svakako je bolje osvjetljenje ceste. Možda vam se to ne i čini kao neka velika prednost, no jednom kada vidite razliku u osvjetljenju između halogenih i LED auto žarulja, promijenit ćete mišljenje. Naime, ova nova generacija žarulja puno bolje osvjetljava područje ispred, ali ujedno i područje s lijeve i desne strane automobila. 

Uprava to će vam itekako dobro doći pri vožnji po noći, na cestama sa slabom ili nepostojećom rasvjetom. Dodamo li takvim lošim uvjetima i nepovoljne vremenske prilike, poput kiše ili snijega, kupnja LED žarulja za automobil je odlična ideja.

Dugotrajnost LED žarulja za auto

Iako je cijena LED žarulja za auto u početku nešto viša, one će vam dugoročno donijeti veću uštedu. One troše puno manje energije što znači da će vam se i akumulator manje trošiti te će duže trajati. No, osim toga, one imaju puno duži vijek trajanja od halogenih žarulja. Ista situacija može se primijetiti u drugoj industriji, primjerice kada je u pitanju LED rasvjeta u kućanstvima. 

Kada su u pitanju automobili, to znači da jednom kada kupite kvalitetne LED žarulje za auto, nećete ih morati mijenjati dugi niz godina, dok biste u isto vrijeme već morali promijeniti nekoliko halogenih žarulja. Upravo zbog toga, ušteda nije trenutna, već dugoročna. 

Renomirani proizvođači rasvjete za auto

Kada se odlučite da je vrijeme za kupnju LED žarulja za auto, u trgovinama ćete pronaći veliki broj različitih proizvođača. Cijene se također razlikuju i možete se odlučiti za one nepoznate proizvođače i nešto nižu cijenu, ali i one poznatije i renomirane koji imaju neštu višu cijenu.

S obzirom da ćete ove žarulje imati vrlo dugo na svom vozilu, ali i da itekako utječu na samu sigurnost pri vožnji, preporuka je da se ipak odlučite za proizvode renomiranih proizvođača. Oni su svakako prošli puno rigoroznija testiranja te njihovom kupnjom možete biti sigurni u njihovu kvalitetu.

Različite vrste automobilskih LED žarulja

Automobilske LED žarulje prepoznat ćete po različitim nazivima modela, kao što su:

  • H7 LED žarulje
  • H1
  • H3
  • H8
  • H10 itd

Prosječni vozač će se lako izgubiti u svim tim oznakama i neće znati što da kupi. A prilikom kupnje morate biti oprezni, s obzirom da svi modeli ne odgovaraju na sve modele automobila. Najbolji način da saznate koja vrsta vam odgovora je da provjerite što o tome kaže proizvođač vašeg auta. Taj podatak ponekad možete pronaći u knjižici vozila, a ako ga tamo ne možete pronaći, pogledajte možete li ga pronaći na njihovoj internetskoj stranici.

Još jedna od opcija da to saznate je da pitate prodavača u nekoj od trgovina autodijelovima. Većina vozila koristi H7 LED žarulje pa je možda i vaše među njima.

H7 LED žarulje su lako dostupne

S obzirom da su H7 LED žarulje za auto vrlo često korištene, ne čudi što su relativno lako dostupne na raznim mjestima. Možete ih pronaći u brojnim lokalnim trgovinama, ali i web trgovinama s autodijelovima. Ponuda je raznovrsna i možete odabrati više proizvođača. Cijena će vam se možda na prvi pogled činiti nešto viša, ali s obzirom na dugotrajnost, itekako će vam se isplatiti.

Osim na tim mjestima, brojne autoelektričarske radionice nude vam mogućnost da kud njih kupite automobilske H7 LED žarulje i da vam ih autoelektričar odmah ugradi. To je odlična opcija ako niste sigurni da biste to mogli sami napraviti. Na ovaj način ćete biti sigurni da će vam sve besprijekorno funkcionirati.

Stoga, ako su upravo H7 LED žarulje ona vrsta koja odgovara vašem automobilu, nemojte puno razmišljati. Ugradite ih, uživajte u boljem osvjetljenju, a ujedno i većoj sigurnost vas, ostalih putnika i drugih sudionika u prometu.

Slične objave:

Off 

September 6, 2019 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top