Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Sportska odjeća za svaki dan

Svatko tko se bavi sportom profesionalno ili rekreativno, svjestan je koliko je bitna odgovarajuća sportska odjeća. Postoje neki osnovni zahtjevi koje je odjeća za sport primorana učiniti i oni nisu veliki, no i dalje su bitni. Odjeća za trčanje primjerice ne mora biti pamučna i iako je pamuk jedan od najboljih materijala odjeće, kod znojenja je veoma odbojan. Pamuk se natopi znojem i tada ta odjeća bude teška i mokra, te stvara nelagodu kod sportaša. Upravo zbog toga veoma je važno da imate odgovarajuću sportsku odjeću koju koristite za vrijeme treniranja.

Sportska odjeća mora biti lagana

Vjerujemo da ukoliko se bavite sportom znate da sportska odjeća mora biti lagana. Ona je u većini slučajeva napravljena od sintetičkih materijala i u kombinaciji s malo pamuka postiže se odličan balans. Zbog sintetičkih materijala ova vrsta odjeće ne upija znoj i otpornija je na često korištenje i pranje. Uz to, ni jedan materijal ne pruža toliko benefita sportašima kao sintetika. Ona će i uslijed velikog broja pranja zadržati originalnu nijansu boje i dugo vremena izgledati kao nova. Također, mikrofibra je veoma poznat materijal za izradu sportske odjeće i takvu odjeću koriste mnogi sportaši.

Odjeća za sport nije samo majica

Odjeća za sport je sve, od glave do pete. U nju je uključeno i donje rublje i majice i hlače, pa čak i jakne. Sve su to bitni dijelovi sportske obuće, a ne smijemo ni zaboraviti neke dodatke poput sportske šilt kape ili čarapa. Niti jedan dio se ne smije zapostaviti. 

U originalu sportska odjeća se je koristila isključivo za bavljenje sportom, no danas se koristi i za šetnje ili ispijanje kave. Zbog sve većeg obraćanja pažnje na estetiku i sportska odjeća postaje sve više dizajnerski prihvatljiva. Vjetrovke ili sportske jakne omiljene su za muškarce i sve se više ljudi okreće sportskoj odjeći, a zaboravlja na razne dizajnerske marke. Odjeća za sport uz to daje osobi koja ju nosi i epitet sportaša, te se mnogi osjećaju ugodnije u trenerci i sportskim tenisicama nego trapericama i cipelama.  Osim toga odjeća namijenjena sportu može vas i motivirati da se istim i bavite. Ona može biti dodatni motiv za pokretanje.

Slične objave:

Off 

July 17, 2019 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top