Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Od uložaka do popularnih New Balance patika

Osnivač brenda New Balance patika je William Riley koji se počeo baviti proizvodnjom obuće na način da je najprije izrađivao uloške za obuću. Namjena i cilj njegovih uložaka za obuću bio je da preveniraju i ublažavaju bolove u stopalima do kojih je inače dolazilo nošenjem patika.

Njegove patike dobile su naziv New Balance nakon što je promatrao kako kokoši balansiraju na svojim nogama koje imaju tri kandže, što je htio postići i kod ljudi koji će nositi njegove modele. Upravo je fokusiranje na udobnost, ono što je ovim modelima i donijelo toliki uspjeh.

Najbolje patike za trčanje

New Balance patike 320 i 305 1976. godine proglašene su najboljim patikama za trčanje i jogging pa je tako u idućim godinama potražnja za ovim brendom obuće samo još više rasla. Takav zamah u prodaji i proizvodnji doveo je i do toga da je New Balance izradio i prve ženske patike za trčanje, ali i kompletne linije sportske odjeće. 

New Balance patike za trčanje
New Balance patike za trčanje i jogging

Nakon takve ekspanzije šire se i na europsko tržište gdje u Londonu otvaraju trgovinu, a u Irskoj i tvornicu.

Samostalna promocija obuće

Za razliku od drugih sportskih brendova, patike New Balance nisu promovirale poznate osobe, već je promociju vodila isključivo sama tvrtka. Danas se poslovanje tvrtke fokusira na izradu sportske odjeće i obuće koja je izrađena prema kriterijima profesionalnih sportaša.

Video: Kako se izrađuju tenisice New Balanc

Ova tvrtka kada su u pitanju ovim proizvodi nema za cilj biti najveći, već najbolji sportski brend diljem svijeta, što polako, ali sigurno postižu.

Najpoželjnije tenisice ove godine

S obzirom na filozofiju New Balance tenica i sportske obuće i povratak trenda takozvanih „tatinih“ patika, ovi modeli su ušli na velika vrata modnih trendova ove godine idealno se uklapajući u sve modne kombinacije dajući im tako željeni urban i fashion izgled. 

Osim estetskog dojma i praćenja trendova u estetskom smislu, New Balance patike pružaju i iznimnu udobnost. Ne čudi stoga da su preplavile ulice i upotpunile velik broj modnih kombinacija poput:

  • Sportskih kombinacija koje uključuju tajice ili trenirke 
  • Casual modnih kombinacija koje uključuju traperice i bijelu majicu
  • Nešto elegantnijih, street style kombinacija koje podrazumijevaju suknje i bijele čarape

U trgovinama s obućom danas možete pronaći iznimno veliki broj najrazličitijih modela, a vrlo su uočljive po slovo N koje se nalazi na svim modelima. 

Slične objave:

Off 

June 23, 2021 This post was written by Categories: Zdravlje ljepota i moda No comments yet


Top