Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Jesu li futrole za mobitele potrebne?

Jedno od pitanja koje se mnogi pitaju istaknuli smo u naslovu ovog teksta, kroz koji ćemo Vas nastojati pobliže upoznati s time kakve sve vrste maskica razlikujemo i kako možete dodatno zaštititi mobitel. Odmah u uvodu napomenuti ćemo da su futrole za mobitele neophodne kod današnjih mobitela koji su veoma skupi i iznimno podložni oštećenjima. Današnje mobitele gotovo u cijelosti prekriva ekran, te svaki pad uređaja koji nije zaštićen može biti koban.

Silikonske maskice za mobitele

Mnogi preferiraju futrole za mobitele u kojima su oni potpuno zaštićeni, no silikonske maskice su danas najpopularnije. Razlog tome je što mobitel izgleda jednako kao i bez maskice, te je rukovanje s njim jednostavno. Za razliku od preklopnih maskica gdje je kod svakog gledanja mobitela potrebno otvarati maskicu, silikonske maskice ne zahtijevaju nikakav dodatan trud za korištenje mobitela. Osim toga, današnji mobiteli često se izrađuju od materijala koji su veoma skliski, te će silikonska maskica učiniti da oni odlično pristaju u ruci. Jedina mana je što ne štite ekran uređaja, no na kraju teksta donosimo rješenje i za taj problem!

Preklopne futrole za mobitele

Preklopne futrole za mobitele u potpunosti štite Vaš uređaj i najbolja su zaštita. Nažalost, stvaraju probleme prilikom rukovanja s uređajem, a najviše kod fotografiranja. Njihova glavna prednost je što u potpunosti štite i ekran i kućište uređaja, te je oštećenje mobitela dok je u njima gotovo nemoguće. Dolaze u raznim materijalima, a one najskuplje izrađuju se od kože i veoma su popularne kod svih kojima je estetika bitna. Koža se je oduvijek smatrala luksuzom, a takve preklopne maskice uistinu tako i djeluju.

Zaštita za ekran mobitela

Futrole za mobitele su odlična zaštita, no kod korištenja silikonskih maskica problem se javlja kod zaštite ekrana. Kako bi se u potpunosti zaštitio uređaj koji koristi silikonsku maskicu, rješenje je dodatno staklo za ekran. Ono se veoma jednostavno postavlja na mobitel, a prethodno je potrebno dobro očistiti ekran od svih prljavština. I najmanja mrvica može prouzročiti mjehurić između ekrana i stakla, koji će vizualno upadati u oči prilikom korištenja. Stoga se pobrinite da ekran u potpunosti očistite i nakon toga postavite zaštitno staklo na njega. Zaštitno staklo se samo lijepi i nije potrebno dodavati nikakva dodatna ljepila.

Slične objave:

Off 

December 23, 2019 This post was written by Categories: Internet i tehnologija No comments yet


Top