Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Darovi za znatiželjne trogodišnjake

Mala djeca do 3 godine vrlo su kompleksna kada je riječ o darovima za njih, bilo da se radi o rođendanskim darovima, darovima za svetog Nikolu ili novogodišnjim darovima. Tome je tako zbog kompleksnosti njihova razvoja. Naime,  oni na emocionalnoj razini svoga razvoja počinju razumjeti društvene uloge pa se tako počinju pretvarati da su netko drugi. 

Na kognitivnoj razini počinju biti svjesni sebe te se počinju uspoređivati s drugima i suprotstavljati se s njima, dok na se fizičkoj razini kreću kao nikada prije i nikada nisu u miru. 

Kako bi vaša mala djeca do 3 godine, osim motoričkih razvile i kognitivne sposobnosti, bilo bi dobro za svetog Nikolu, Božić ili Novu godinu kupiti i neki od darova koji pomažu u njihovom kognitivnom razvoju.

Prijedlozi darova za malu djecu do 3 godine

S obzirom da se bliže sveti Nikola, Božić i Nova godina, vrijeme je za osmišljavanje novogodišnjih darova pa evo nekoliko prijedloga koji bi vam trebali olakšati kupovinu. Darovi za malu djecu do 3 godine mogu biti vrlo raznoliki pa roditelji često imaju problema s odabirom.

Različiti setovi za igranje uloge

S obzirom da trogodišnjaci vole pretvaranja, uz setove za uloge mogu sami stvoriti svoj mali svijet, a raznovrsne igračke zadovoljit će njihovu maštu. Takvi setovi su primjerice kućice za lutke, setovi za kuhanje i slično. Uz pomoć ovakvih igračaka vaši će trogodišnjaci uživati u raznim ulogama i zabaviti se sa svojim prijateljima kao nikada prije

Doktorski set

S obzirom na želju trogodišnjaka za prerušavanjem u druge osobe, doktorski set je izvrstan izbor. Set se sastoji od torbe s magnetom na ručkama, stetoskopa, toplomjera, injekcija, tlakomjera, čekića za reflekse, škara, otoskopa i sličnih liječničkih pomagala)

čestitke za rođenje

Uzbuđenje koje donosi dolazak novog člana obitelji jedno je od najljepših i najemotivnijih iskustava u životu. Tradicija slanja čestitki za rođenje djeteta ostaje čvrsto ukorijenjena kao način izražavanja ljubavi, podrške i dobrodošlice u svijet novog života.

Božićno razvijanje moždanih vijuga

Kako bi vaša mala djeca do 3 godine, osim motoričkih razvile i kognitivne sposobnosti, bilo bi dobro za svetog Nikolu, Božić ili Novu godinu kupiti i neki od darova koji pomažu u njihovom kognitivnom razvoju. Memory kartice uz koje će se dijete zabavljati pokušavajući zapamtiti jednake stvari poput šarenih životinjica su odličan izbor. Uz ovakve igračke, djeca će vježbati koncentraciju i moć zapažanja što je vrlo korisno u ovoj dobi.

Puzzle kao odličan poklon

Puzzle predstavalju izvrstan način za jačanje sposobnosti rješavanja problema i razvoj apstraktnog razmišljanja. Važno je samo nabaviti puzzle koje neće biti preteške za slaganje maloj djeci do 3 godine (napomena o primjerenosti uzrastu najčešće je naznačena na samom pakiranju proizvoda). Uvijek se preporuča da zajedno s djetetom slažete puzzle i pomažete mu ukoliko negdje zapne te na kraju zajedno uživate u predivnim slikama koje ste složili.

Sve od navedenog mogu biti odlični božićni ili novogodišnji darovi za vašu malu djecu do 3 godine pa ih potražite u nekoj trgovini s igračkama.

Slične objave:

Off 

November 10, 2021 This post was written by Categories: Pokloni i darovi No comments yet


Top