Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Komunikacija za motocikliste za veću sigurnost na cesti

Motocikli su prijevozno sredstvo koje mnogima predstavlja lakši način prijevoza jer im pomaže da izbjegnu gužve na cestama te im omogućuje da brže dođu od jedne do druge točke. Drugima je pak, motocikl način života. Motociklisti su ljudi koje privlači brzina, luda vožnja i život na cesti. Ipak, takav način života, iako donosi uzbuđenje, ima i neke nedostatke. Motociklizam je skup sport, posebice ako se njime osoba profesionalno bavi. 

Potrebno je kupiti posebnu motociklističku opremu, kacige, rukavice, čizme itd. Osim toga, potrebno je osigurati i siguran način komunikacije tijekom vožnje. Zbog toga, postoje posebni uređaji koji omogućuju sigurnu komunikaciju za motocikliste. 

Jednostavni komunikacijski setovi

Najjednostavnija vrsta uređaja kojima je omogućena komunikacija za motocikliste je set sa spojenim mikrofonom i slušalicama, sličan onima koje koriste reporteri ili pjevači dok plešu na pozornici. Takav set koristi Bluetooth za povezivanje dolaznog i odlaznog zvuka za glazbu, telefonske pozive, GPS upute i interfonske razgovore s suputnikom koji može biti udaljen do 400 metara. 

komunikacija za motocikliste za siguran način komunikacije tijekom vožnje
Potrebno je osigurati siguran način komunikacije tijekom vožnje, zbog toga, postoji komunikacija za motocikliste.

Uređaj se pričvršćuje za kacigu te nije potrebno dodavati nikakve vanjske uređaje. Većina komunikacijskih setova omogućuje i do nekoliko sati razgovora. 

NEXX komunikacijski uređaji

NEXX komunikacijski uređaji pogodni su za većinu NEXX kaciga te su posebno dizajnirani za velike udaljenosti. Posebno su prikladni za motocikliste koji preferiraju manje i tanje proizvode koji im omogućuju da povećaju učinkovitost vožnje bez ugrožavanja kvalitete. 

Za svoj rad koriste Bluetooth te omogućuju:

  •  telefoniranje bez ruku
  •  slušanje glazbe
  •  glasovne naredbe na navigaciji
  •  interfonske razgovore sa suvozačima

Također, ova moto komunikacija omogućuje brzo biranje brojeva te su ovakvi uređaji otporni na vodu, a isključuju i ostalu okolnu pozadinsku buku. Veličina im se može prilagođavati ovisno o veličini kacige.

Kompleti za moto komunikaciju s kamerom 

Osim jednostavnih komunikacijskih setova, za moto komunikaciju na cesti postoje i uređaji koji omogućuju i snimanje videozapisa tijekom vožnje. Ovakvi su uređaji mali i tanki, maksimalno prianjaju uz kacigu te omogućuju maksimalnu učinkovitost vožnje. Također, omogućuju snimanje videozapisa u 4K kvaliteti, kontinuiranih fotografija ili fotografija s vremenskim odmakom. 

Najbolja komunikacija za motocikliste – pregled komunikacije i kamere Sena 50C Harman Kardon Mesh

Fotografije se mogu snimiti jednostavnim pritiskom na gumb, a uz pomoću jednostavnog dodatnog uređaja, tijekom vožnje možete snimati i zvuk. Ovakvi su uređaji idealni za ljude koji vole uživati u trenutku, ali ih paralelno i bilježiti kako bi ih se mogli sjećati, a također mogu dobro poslužiti i u slučaju eventualnih sudara.

Slične objave:

Off 

January 3, 2023 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top