Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Tepisi nisu samo za vaš dom

Kada spomenemo riječi kao što su tepih ili enterijer ljudi obično pomisle na dom i uređenje samog doma. Iako je današnja industrija tako okrenuta da se najviše pažnje posvećuje domu, tepisi ne moraju nužno biti za isti. Istina je da najviše života provedemo u svojoj dragoj sobi, dnevnoj ili spavaćoj, no mnogo trenutaka provedemo i u automobilu.

Tepisi za automobil

Auto tepisi su danas postali prava mala industrija, što zbog različitih vrsta automobila, što zbog potrebe da se s vremena na vrijeme isti zamijene. Prilikom kupovine novog automobila definitivno nećete razmišljati o tome kakvi su tepisi u njemu niti pretjerano na to obraćati pažnju.

Ipak poslije nekog vremena, a tu su obično u pitanju godine, tepisi se jednostavno pohabaju i potrebno ih je zamijeniti. U ovakvom trenutku možete odlučiti da li ste za tekstilne ili gumene tipske tepihe koji su prilagođeni za model vašeg automobila.

Izbor tepiha

Iako su u pitanju samo dvije vrste tepiha izbor pravog ponekada može biti prava nelagoda, naročito ako niste upoznati s prednostima i manama jednih i drugih. Stvar je zapravo prilično jasna – ako se većinom bavite poslovima u kojima često imate prljavu obuću ili živite na takvom prostoru da vaše cipele ili patike ne mogu dugo biti čiste gumeni tepisi su idealni za vas.

https://en.wikipedia.org/wiki/Vehicle_matAko ipak preferirate grad, vožnju i rad u takvom okruženju onda definitivno ne trebate uzimati gumene, već nešto ljepše i uvjetno rečeno otmjenije tekstilne tepihe. Tekstilni auto tepisi su doista ljepši, no imaju još jednu prednost, a tiče se toplote. I sami možete pretpostaviti da tekstil dosta bolje zadržava toplotu od gume pa je udobnost u zimskim mjesecima zapravo dosta povećana.

Vrijeme za zamjenu

U redu, sada znate koji tepisi vam odgovaraju, no i dalje ne znate da li su vam potrebni novi auto tepisi. Odgovor i na ovo pitanje je poprilično jednostavan. Ako ste uvidjeli da imate pogrešan tip tepiha u automobilu, samo naprijed zamijenite ih, ali ako vam to toliko i ne smeta nema potrebe da bacate novce. Auto tepisi su jednostavno potrošna roba i kada bude bilo potrebe zamijenite ih onda ako ne želite da to uradite sada, dok su još u dobrom stanju.

 

Slične objave:

Off 

May 16, 2017 This post was written by Categories: Automobilizam No comments yet


Top