Crna Gora – Jadranska ljepotica
Home
 

Kako kupiti dionice stranih firmi brzo i jednostavno?

Dolaskom interneta puno je lakše kupovati i trgovati dionicama, a zahvaljujući raznim internet burzama su i naknade puno manje. Ako se pitate kako kupiti dionice stranih firmi koje imaju mnogo potencijala za rast, kroz ovaj tekst ćemo vas detaljnije uputiti na neke burze koje nude trgovanje dionicama svjetskih firmi.

Dodatna činjenica koja sugerira da su dionice u današnje vrijeme dobar odabir za ulaganje je to da se u svijetu uslijed krize uzrokovane korona virusom printaju značajne količine novaca, koje stvaraju inflaciju i pad njegove vrijednosti. Dionice i općenito investiranje su ključ da sačuvate vrijednost svojeg novca, jer putem njih dodatno zarađujete. Naravno, ako firma u koju ste uložili posluje dobro.

Kako kupiti dionice
Dolaskom interneta puno je lakše kupovati i trgovati dionicama

Kako kupiti dionice?

I dok je prije nekoliko godina na pitanje kako kupiti dionice odgovor bio izrazito opširan, danas je sama kupovina pojednostavljena i kupnja dionica se može učiniti u svega nekoliko minuta. Jedan od najpoznatijih posrednika za kupnju dionica je eToro – platforma koja nudi malim ulagačima jednostavnu kupnju uz minimalne naknade. Neke od firmi u koje možete uložiti putem ove platforme su:

  • Facebook
  • Alphabet Inc. (Google)
  • Volkswagen
  • Tesla
  • I mnoge druge poznate, svjetske kompanije

Razlike između dionica i CFD-a

Postoje dvije opcije kojima možete trgovati putem ove platforme, a to su dionice i CFD. Prilikom kupnje dionice vi kupujete udio u nekoj firmi i to vam omogućava da dobivate dividendu i mnoge druge pogodnosti, u odnosu na CFD koji je samo vrijednosni papir. S njime nećete dobiti dividendu i trgujete isključivo s vrijednosti, a osim toga porez na CFD je mnogo veći od samog porezna na dionice.

Kako kupiti dionice nije teško, danas svatko može trgovati s njima i tako generirati dodatne prihode. Naravno, imajte na umu da je tržište dionica volatilno i da je uz rast moguć i pad, stoga je neophodno detaljno proučiti firmu u koju ulažete i imati neka znanja oko trgovanja.

Isplati li se ulagati u dionice?

Odgovor na ovo pitanje je veoma težak i nitko vam to sa sigurnošću ne može reći. Ako se pitate kako kupiti dionice, tada ste vjerojatno upoznati s njima i znate u što planirate ulagati. Kroz prošlost su dionice mnogih firmi rasle, ali isto tako bilo je i firmi koje su propadale. Kao i svaka investicija, tako i kupnja dionica sa sobom nosi određene rizike i jedan od najboljih savjeta koje morate imati na umu prije ulaganja je da nikada ne ulažete više novaca od onog bez čega možete normalno živjeti.

Čitajte i sljedeći članak: Razlike u životnim troškovima u Hrvatskoj

Životni troškovi jedan su od najvažnijih čimbenika koje mnogi ljudi gledaju kada razmišljaju o preseljenju. 

Slične objave:

Off 

February 10, 2021 This post was written by Categories: Ekonomija i posao No comments yet


Top